Verbind je met ons

Armenië

De EU verhoogt de humanitaire hulp aan ontheemde Karabach-Armeniërs met bijna 1.7 miljoen euro

DELEN:

gepubliceerd

on

De Commissie verhoogt haar humanitaire financiering in Armenië met bijna 1.7 miljoen euro als reactie op de massale toestroom van mensen uit Nagorno Karabach.

De nieuwe financiering zal erop gericht zijn de bestaande humanitaire respons van de EU op de ontheemden verder te versterken door het bieden van geldelijke hulp, onderdak, voedselzekerheid en hulp bij het levensonderhoud, bescherming en gezondheidszorg. Deze financiering komt bovenop de 10.45 miljoen euro die de Commissie al heeft aangekondigd als reactie op de crisis, waardoor de totale humanitaire financiering in 12 op ruim 2023 miljoen euro komt.

Crisisbeheersingscommissaris Janez Lenarčič zei: “De Karabach-Armeniërs zullen niet vergeten worden. Nu de winter aanbreekt, zullen de ontheemden in Armenië met extra uitdagingen worden geconfronteerd. De EU verhoogt haar humanitaire financiering om voorbereid te zijn op de winter. We blijven samenwerken met onze humanitaire partners ter plaatse om hulp te bieden aan de meest kwetsbaren.”

Nu meer dan 100,000 mensen hun huizen zijn ontvlucht en vaak minimale bezittingen hebben meegenomen, hebben de ontheemden nu voedsel, onderdak en andere essentiële diensten nodig terwijl ze proberen zich in Armenië te vestigen. Verwacht wordt dat de behoeften zullen toenemen in het licht van de naderende winter, omdat mensen in nood winteronderdak en warme kleding nodig zullen hebben.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending