Verbind je met ons

Afghanistan

EU-landen verbinden zich ertoe 40,000 Afghanen te beschermen

DELEN:

gepubliceerd

on

Na de vergadering van de ministers van Binnenlandse Zaken gisteren kondigde commissaris voor Binnenlandse Zaken Ylva Johansson aan dat 15 EU-lidstaten hebben toegezegd bijna 40,000 Afghanen bescherming te zullen bieden..

Johansson gaf dit als voorbeeld van de manier waarop EU-landen overgingen van irreguliere aankomsten naar reguliere migratie, wat een ordelijker migratiebeheer mogelijk maakte. Deze toezegging gaat boven de bestaande toezeggingen voor hervestiging. Johansson beschreef het als een indrukwekkende daad van solidariteit. Ze wees erop dat het voorkomen van illegale aankomsten hand in hand gaat met investeren in legale binnenkomst.

Deel dit artikel:

advertentie
advertentie

Trending