Verbind je met ons

Wereld

Wereldburgerschapsrapport onderzoekt de verkiezingen van 2024

DELEN:

gepubliceerd

on


CS Global Partners heeft de derde editie van zijn jaarboek uitgebracht Wereldburgerschapsrapport. De editie van dit jaar concentreert zich op de komende mondiale verkiezingen van 2024 en de gedachten van vermogende particulieren (HNWI's) over deze tumultueuze mondiale periode. 

Het CS Global Partners World Citizenship Report blijft de vlaggenschipanalyse van de meest urgente problemen waarmee wereldburgers worden geconfronteerd. Het thema van het rapport is het verantwoordelijkheidsgevoel van individuen te midden van electorale veranderingen. Het rapport onderzoekt de kruising tussen keuze en verplichting en is een datagestuurde benadering om burgerschap te begrijpen en evalueert de bevindingen in de context van electorale veranderingen.  

Dit jaar zal het grootste wereldwijde verkiezingsjaar in de geschiedenis zijn, waarbij de helft van de wereldbevolking bij verkiezingen zal stemmen. Dat zijn meer kiezers dan ooit tevoren. Van India tot de Verenigde Staten, van Groot-Brittannië tot Bangladesh, landen zullen op de proef worden gesteld op hun democratische geloofsbrieven. Het World Citizenship Report biedt commentaar en analyses van wetenschappers en onderzoekers, waaronder het Centre for Geopolitics van de Universiteit van Cambridge, over het belang van deze verkiezingen voor wereldburgers.

Het World Citizenship Report is 's werelds allereerste poging om de waarde van burgerschap te onderzoeken door de lens van de wereldburger. Het World Citizenship Report is voorstander van een veelzijdige aanpak en maakt gebruik van de World Citizenship Index. De World Citizenship Index is een innovatief instrument dat een holistische benadering hanteert om de wereldburgerschappen in meerdere dimensies te rangschikken.

De World Citizenship Index gaat verder dan de typische concepten van paspoortsterkte en erkent de vele redenen waarom mensen hun land verlaten, en de vele redenen waarom mensen blijven. Dit rapport onderscheidt zich door een grotere nadruk te leggen op de uiteenlopende houdingen ten aanzien van de belangrijkste facetten van burgerschap. Het World Citizenship Report meet 188 landen op basis van vijf drijfveren waar wereldburgers het meest om geven: veiligheid en beveiliging, economische kansen, levenskwaliteit, mondiale mobiliteit en financiële vrijheid.  

“We verwachten aanzienlijke veranderingen in het mondiale landschap. Verkiezingen zullen verandering teweegbrengen, met de hoop op positieve innovatie en een kans op grotere geopolitieke stabiliteit. Het World Citizenship Report 2024 is een verbetering ten opzichte van eerdere edities, omdat we de mondiale uitdagingen waarmee wereldburgers geconfronteerd worden, frontaal het hoofd bieden. Ons rapport is nog nooit zo relevant en belangrijk geweest”, besluit Micha Emmett, CEO van CS Global Partners.  

Voor de algemene ranglijst in het World Citizenship Report behaalde de Republiek Ierland de eerste plaats. Ierland scoorde met name hoog vanwege zijn veilige en stabiele samenleving, groeiende economie en financiële vrijheid. Het land staat bekend om zijn weelderige natuurlijke omgeving, op groei gerichte economie en democratische stabiliteit. De topscorer van vorig jaar (derde op de WCR van dit jaar), Denemarken, kreeg ook hoge cijfers voor levenskwaliteit, financiële vrijheid en veiligheid en beveiliging.  

advertentie

Net als in de editie van vorig jaar van het World Citizenship Report werd de pijler Kwaliteit van Leven volgens ons onderzoek onder vermogende particulieren als de belangrijkste van de vijf pijlers beschouwd. Dit duidt op een blijvende gehechtheid aan de dingen die er vaak het meest toe doen bij verkiezingen – vaak 'brood- en boterkwesties' genoemd.

Politici zullen deze kwesties moeten overwegen als ze de steun van de stemgerechtigde bevolking willen winnen. De pijler Kwaliteit van leven houdt immers rekening met het vermogen van een land om zijn burgers de dingen te geven die nodig zijn voor een hoge levensstandaard, waaronder de kwaliteit van het milieu, de kwaliteit van het onderwijs en de kwaliteit van de gezondheidszorg. Monaco, Denemarken en Hong Kong bezetten de top drie van de pijler Kwaliteit van leven. Groot-Brittannië scoorde hoog en stond op de zesde plaats van alle landen. De Verenigde Staten stonden op de 29e plaats.  

Net als in het rapport van vorig jaar namen de Afrikaanse landen de onderste tien posities in, waarbij Somalië, Tsjaad en Zuid-Soedan de slechtst gerangschikte landen completeerden. De Safety and Security-motivator beoordeelt de maatstaven van de sociale veiligheid en beveiliging van een land, van bestuur tot misdaad en daarbuiten, rekening houdend met het vangnet dat het land biedt tegen instabiliteit en wanorde. IJsland behaalde de eerste plaats in de Safety and Security-motivator, Zwitserland eindigde op een goede tweede plaats en Ierland eindigde op de derde plaats. Syrië scoorde het laagst in deze pijler.  

Veiligheid en beveiliging zijn van fundamenteel belang, vooral voor vermogende particulieren. Terwijl de oorlog tussen Rusland en Oekraïne blijft woeden, en er oorlog uitbreekt tussen Israël en Palestina, kunnen wereldburgers verlangend zijn naar landen die vreedzaam en veilig zijn. Het World Citizenship Report biedt een gids voor de veiligste en veiligste landen, en benadrukt ook de landen die het meest vatbaar zijn voor oorlog en onenigheid.  

De Financial Freedom-motivator meet het vermogen van een land om een ​​gunstig en stabiel regelgevingsklimaat te bieden voor de oprichting en het functioneren van bedrijven, evenals voor het aanhouden van persoonlijke en zakelijke activa. Denemarken, Singapore en Zwitserland namen de eerste drie plaatsen in deze pijler in. Uit het onderzoek van het World Citizenship Report onder vermogende particulieren blijkt dat vermogende vermogenden in Europa en andere economisch meer ontwikkelde regio's bij het overwegen van een tweede staatsburgerschap meer nadruk leggen op investeringen, portefeuillediversificatie en vermogensplanning. 45.4 procent van de Europeanen beschouwt dit als een prioriteit.  

Regio's zoals Latijns-Amerika, die over minder robuuste economieën beschikken, leggen daarentegen meer de nadruk op werkgelegenheid dan op investeringen. Slechts 24.1 procent van de Latijns-Amerikanen noemt investeringen, portefeuillediversificatie en vermogensplanning als prioriteit. De electorale controle die het rapport biedt, vormt een noodzakelijke vernieuwing voor het aanbod van het rapport.

Om het Wereldburgerschapsrapport 2024 te downloaden, gaat u naar: https://csglobalpartners.com/world-citizenship-report/Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending