Verbind je met ons

Wereld

Wereldleiders schieten tekort in hun beloften om meer inclusieve scholen en gemeenschappen te creëren, zegt Special Olympics

DELEN:

gepubliceerd

on

 Gelijktijdig met de Internationale Dag van het Onderwijs heeft Special Olympics vandaag een oproep gedaan aan regeringen en gemeenschappen over de hele wereld om zich in te zetten voor gedurfde wetgevings-, beleids- en financieringsverplichtingen ter ondersteuning van inclusieve leeromgevingen voor studenten met een verstandelijke beperking. Dr. Timothy Shriver, voorzitter van Special Olympics, benadrukte de voordelen van meer inclusieve onderwijssystemen binnen de organisatie eerste openbare brief over de ‘Global State of Inclusion in Education’ beleidsmakers uitdagen om de flagrante verschillen aan te pakken die een gelijke toegang tot kwaliteitsonderwijs voor studenten verhinderen verstandelijke handicaps. Shriver onderstreepte hoe de organisatie werkt Unified Champion-scholen® programma zorgt voor betere leerresultaten voor zowel studenten met als zonder een verstandelijke beperking.

De brief van Special Olympics komt als reactie op de wereldwijde ongelijkheid in gegevens met betrekking tot het onderwijs aan jongeren met een verstandelijke beperking. Dit gebrek aan gegevens belemmert effectieve beleidsvorming en onderzoek ter ondersteuning van onderwijs inclusief gehandicapten. In de toekomst zal Special Olympics dergelijke brieven jaarlijks vrijgeven om de voortgang, het gebrek aan actie en de terugval op het gebied van inclusie in het onderwijs te volgen.

Opvallend is dat uit onderzoek van de Special Olympics dat in de brief wordt aangehaald, blijkt dat Europa, Noord-Amerika en Oceanië het grootste aantal onderwijsbeleidsmaatregelen hebben die mensen met beperkingen omvatten, waarbij meer dan 50 procent van de landen een onderwijsbeleid hanteert dat in elke regio de nadruk legt op inclusiviteit. Oost- en Zuidoost-Azië daarentegen kunnen de meeste vooruitgang boeken bij het opzetten van inclusieve onderwijssystemen, waarbij slechts 6 procent van de landen in de regio wetgeving heeft aangenomen om inclusief onderwijs te bevorderen.

Dr. Shriver stelt: “De mondiale situatie op het gebied van inclusie in het onderwijs was in 2023 een allegaartje. Sommige regeringen hebben bescheiden vooruitgang geboekt bij het bevorderen van meer inclusieve praktijken in hun onderwijssystemen. Maar veel te weinig landen hadden wetten in hun boeken die inclusieve scholen verplichtten, en nog minder landen hadden beleid dat deze mandaten vertaalde in duurzame praktijken. Uiteindelijk beschikten scholen zelden over de middelen die nodig waren om een ​​onderwijsmodel te implementeren dat werkelijk inclusief is.

“Dit is de reden waarom Special Olympics programma’s begon te ontwikkelen waarmee jongeren hun leeftijdsgenoten en hun scholen kunnen leiden bij het creëren van Special Olympics Unified Sports®-teams, terwijl ze tegelijkertijd hun scholen uitdagen om inclusiviteit een onderdeel te maken van alles wat ze doen. Na jaren van evolutie en uitdagende eerste stappen werd in 600 de eerste golf van 2008 Unified Champion Schools (UCS) in de VS gelanceerd. Ruim 15 jaar later zijn er meer dan 30,000 Special Olympics Unified Champion Schools in 152 landen die ongeveer een miljoen studenten bereiken. . De komende drie jaar is Special Olympics van plan het UCS-programma uit te breiden om meer dan twee miljoen studenten op 150,000 scholen in 180 landen te bereiken.”

recente studie van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). ontdekte dat studenten over de hele wereld te maken kregen met aanzienlijk leerverlies in de loop van de COVID-19-pandemie – een crisis die studenten met een handicap bijzonder hard heeft getroffen. Volgens de Secretariaat van het Global Partnership for EducationEen van de meest genoemde belemmeringen voor het onderwijs aan kinderen met een handicap is de wijdverbreide discriminerende houding ten opzichte van kinderen met een handicap. Special Olympics probeert deze barrières te verlagen door gedeelde ervaringen te creëren onder jongeren van alle niveaus, en daarmee fundamentele verschuivingen in hun mentaliteit te bevorderen.

Decennia lang heeft Special Olympics een theorie en praktijk van inclusie gecultiveerd die verschillen viert en individuele en collectieve krachten benut om leeromgevingen te bevorderen die worden gekenmerkt door acceptatie, begrip en waardering van anderen. De missie is simpel; Door kinderen te leren samen te spelen, kunnen ze samen leren, groeien en uiteindelijk gedijen. Het opkomende bewijsmateriaal over deze gedeelde ervaringen laat zien dat ze transformerend zijn voor de ontwikkeling van jongeren, omdat ze bijdragen aan wat een ‘inclusieve mentaliteit’ wordt genoemd. Een inclusieve mentaliteit motiveert mensen om anderen te bereiken die anders zijn dan zijzelf, omdat het hen de vaardigheden, overtuigingen en gedragingen verschaft die inclusief zijn haalbaar en lonend maken. Het allerbelangrijkste is dat een inclusieve mentaliteit verder gaat dan hoe men denkt en voelt en het individu in staat stelt zijn eigen sociale status op het spel te zetten om voor anderen op te komen, ook al kan dergelijk gedrag tot stigmatisering of sociale spot leiden.

advertentie

Onderzoek onderstreept duidelijk de kracht van een inclusieve denkwijze in het onderwijs. “Wat we uit het onderzoek weten is dat het Special Olympics Unified Champion Schools-programma een krachtige en positieve impact heeft op studenten en scholen – het bevordert een inclusieve mentaliteit en leergemeenschappen”, aldus Dr. Jackie Jodl, Chief, Global Youth en Education van Global Youth en Education op Special Olympics. “Zoals elke onderwijzer weet: hoe inclusiever de school, hoe rijker de leeromgeving.”

Het kenmerkende UCS-programma van Special Olympics probeert studenten van alle niveaus te betrekken via sportcompetities, clubs, studentenorganisaties en activiteiten. Dit model creëert kansen voor jonge mensen met en zonder verstandelijke beperkingen om van elkaar te leren door vriendschappen op te bouwen die verschillen overbruggen. Onderzoek toont aan dat alle leerlingen profiteren van dit inclusieve model, met meetbare resultaten voor leerlingen met en zonder beperking – van een verbeterd gemeenschapsgevoel tot betere lees- en wiskundescores.

De Special Olympics-brief over de ‘Global State of Inclusion in Education’ volgt de oproep van de organisatie voor 2023 dat regeringen minimaal 3 procent van hun nationale onderwijsbegrotingen moeten besteden aan het vergroten van de sociale inclusie van studenten met een verstandelijke beperking. Afgelopen zomer maakte Special Olympics ook de oprichting bekend van de Mondiale leiderschapscoalitie voor inclusie, een baanbrekende multilaterale inspanning, bestaande uit overheden, industrie, filantropie en de ontwikkelingsgemeenschap, om inclusieve praktijken in onderwijs en sport te vergroten en meer inclusieve scholen en gemeenschappen te creëren.

Lees hier de volledige brief: https://media.specialolympics.org/soi/files/Global-State-of-Inclusion-Letter.pdf

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending