Verbind je met ons

Israël

Geboorteplaats Israël veranderd van 'Jeruzalem' naar 'Bezette Gebieden' op nieuw Brits paspoort

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoekt een rapport dat een Israëlische vrouw haar geboorteplaats liet veranderen van “Jeruzalem” naar “Bezette Palestijnse Gebieden” na verlenging van haar Britse paspoort. schrijft Yossi Lempkowicz.

Ayelet Balaban, een tweevoudig Israëlisch-Brits staatsburger die haar hele leven in het bezit is van een Brits paspoort, zei geschokt te zijn toen ze het nieuwe document ontving. Kan.

Volgens Balaban heeft ze ongeveer twee weken geleden haar oude paspoort naar Engeland gestuurd en maandag het nieuwe gekregen. Toen Balaban de verandering ontdekte, nam ze contact op met haar broer, die zijn Britse paspoort twee jaar geleden verlengde en die nog steeds 'Jeruzalem' als zijn geboorteplaats vermeldde.

advertentie

Haar broer, die werkt bij Nefesh B'Nefesh, een organisatie die Joden uit Engelssprekende landen helpt naar Israël te emigreren, zei dat het volgens het rapport de eerste keer is dat de organisatie de verandering ervaart.

Balaban stuurde dinsdag een brief naar de Israëlische ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk, Tzipi Hotovely, maar zei dat ze nog niets heeft gehoord.

Er zijn ook vragen gesteld aan de Britse ambassade in Israël.

advertentie

Israël

Voor het eerst stelt het Europees Parlement dat Hezbollah verantwoordelijk is voor de verwoestende politieke en economische crisis in Libanon

gepubliceerd

on

In een resolutie over Libanon die eerder deze week werd aangenomen, verklaarde het Europees Parlement duidelijk dat Hezbollah verantwoordelijk is voor de verwoestende politieke en economische crisis van het land en de repressie van de volksbeweging van 2019, schrijft Yossi Lempkowicz.

De resolutie, die werd aangenomen met een overweldigende steun van alle partijen, benadrukt de noodzaak van volledige Libanese soevereiniteit en betreurt schadelijke inmenging van buitenaf.

De tekst luidt: “Overwegende dat Hezbollah nog steeds de belangrijkste ministeries in de Libanese regering controleert; overwegende dat Hezbollah door verschillende EU-lidstaten op de lijst is geplaatst als terreurorganisatie; overwegende dat Hezbollah herhaaldelijk zijn sterke ideologische trouw aan Iran heeft getoond, dat de Libanese regering destabiliseert en haar broodnodige cohesie ondermijnt.”

advertentie

De resolutie bedreigt verder “de invoering van gerichte sancties voor het belemmeren of ondermijnen van het democratische politieke proces.”

De tekst werd aangenomen met 575 ja-stemmen, 71 nee-stemmen en 39 onthoudingen.

In de resolutie stond dat de Europese Unie nog moet overwegen sancties op te leggen aan Libanese politici die de voortgang van de nieuwe regering blokkeren.

advertentie

Het Europees Parlement nam nota van de Libanese regeringsformatie twee weken geleden na meer dan een jaar van politieke impasse, en zei tijdens een bijeenkomst in Straatsburg dat de EU-regeringen de druk op het land nog niet kunnen verminderen.

Ondanks het feit dat EU-buitenlandchef Josep Borrell het Europees Parlement vertelde dat de tijd voor sancties voorbij was vanwege de vorming van een regering. De EU is verheugd over de aankondiging van de nieuwe regering onder leiding van premier Najib Mikati.

Het Europees Parlement "dringt er bij de Libanese leiders ten zeerste op aan hun beloften na te komen en een functionele regering te zijn", aldus de resolutie.

De EU kwam in juni overeen om reisverboden en bevriezingen van tegoeden voor te bereiden voor Libanese politici die beschuldigd worden van corruptie en het belemmeren van pogingen om een ​​regering te vormen, financieel wanbeheer en mensenrechtenschendingen.

EU moet stelling nemen tegen Hezbollah, zeggen ECR-leden

De Europese Conservatieven en Hervormers (ECR), een centrumrechtse fractie in het EU-parlement, waren zeer ingenomen met de aanneming van de resolutie. ''De ECR-Fractie onderschrijft het standpunt van het Europees Parlement dat Hezbollah verantwoordelijk is voor de verwoestende politieke en economische crisis in Libanon en de repressie van de volksbeweging van 2019.''

“Voor de eerste keer erkennen de leden van het Europees Parlement de sterke ideologische loyaliteit van de organisatie aan Iran, dat Libanon destabiliseert'', merkte het op.

Voor de groep zei het Zweedse parlementslid Charlie Weimers dat de resolutie "de links-liberale groepen enorm uitdaagt om in het reine te komen met de ware terroristische aard van Hezbollah en om het verzonnen onderscheid tussen de zogenaamde militaire en politieke vleugels van de organisatie.''

''Het is een onderscheid dat sterk wordt ontkend door Hezbollah's plaatsvervangend leider, Naim Qassem, zelf die benadrukt dat Hezbollah één enkele leiding heeft en dat er geen onderscheid tussen vleugels bestaat'', voegde Weimers eraan toe.

"Dit moet de krachtigste veroordeling van het Europees Parlement zijn tot nu toe van Iran en hun terreurproxy Hezbollah voor het ondermijnen van de stabiliteit van Libanon", zei Daniel Schwammenthal, directeur van het AJC Transatlantic Institute.

“Europese wetgevers hebben dus een duidelijke waarschuwing gestuurd naar het regime in Teheran en hun sjiitische terreurgroep dat het niet langer business as usual is. Het Libanese volk verdient vrijheid, democratie en welvaart – geen van beide zal haalbaar zijn zolang Hezbollah en Iran het land in corruptie, misdaad en oorlog kunnen blijven slepen”, voegde hij eraan toe.

Verder lezen

brandoffer

Nederlandse gemeente walgt van jongeren die protesteren tegen coronamaatregelen in nazi-uniformen

gepubliceerd

on

de muniDe gemeente Urk heeft haar afschuw geuit over beelden van zo'n 10 jongeren die afgelopen zaterdag in nazi-uniformen door de stad marcheerden en protesteerden tegen de COVID-19-maatregelen, NLTimes gerapporteerd, schrijft Yossi Lempkowicz.

Op online foto's is te zien dat een van hen gevangenestrepen en een davidster draagt, terwijl de anderen nepwapens op hem richten.

“Dit gedrag is niet alleen zeer verwerpelijk en uiterst ongepast, maar ook kwetsend voor grote bevolkingsgroepen. Met deze smakeloze actie is er voor de gemeente Urk heel duidelijk een grens overschreden', aldus de gemeente in een verklaring.

advertentie

“We begrijpen dat deze jongeren hun stem willen laten horen over de impact van de huidige en komende coronamaatregelen”, zegt burgemeester Cees van den Bos. ons land.''

Hij vervolgde: 'We begrijpen echter niet hoe ze het doen. Niet alleen de gemeente Urk, maar de hele gemeenschap keurt deze manier van protesteren volledig af.”

Het Openbaar Ministerie zegt te onderzoeken of er sprake is van een strafbaar feit.

advertentie

Rabbi Menachem Margolin, voorzitter van de European Jewish Association (EJA), een groep die honderden gemeenschappen over het hele continent vertegenwoordigt, zei dat dit incident "het enorme werk dat nog te doen is in het onderwijs onderstreept."

''De acties van de jongeren op Urk, onderdeel van een groeiende trend om Covid-beperkingen te vergelijken en terug te dringen tegen vaccinatie die parallellen wil trekken tussen pogingen van de regering om het virus in te dammen en de nazi-behandeling van Joden, toont de enorme klus die nog moet worden verzet. in educatieve voorzieningen over wat er werkelijk is gebeurd tijdens de Holocaust,'' zei hij.

''Hoe hoog de gevoelens ook zijn, de Joodse ervaring van de holocaust kan nooit worden gebruikt om enige vergelijking te maken, simpelweg omdat niets er in Europa mee te vergelijken is'', voegde Margolin eraan toe.

Volgens nieuwswebsite Hart van Nederland hebben de jongeren maandag hun excuses aangeboden. In een brief schreven ze. “Het was absoluut niet onze bedoeling om herinneringen op te roepen aan de Tweede Wereldoorlog.” Ze maakten echter niet duidelijk wat hun bedoeling was. “We willen benadrukken dat we absoluut niet antisemitisch of tegen joden zijn, of het Duitse regime steunen. Onze oprechte excuses", schreven ze.

Dit is niet het eerste incident rondom het coronavirus op Urk. In januari, een GGD testcentrum in het dorp in brand gestoken. In maart, journalisten werden aangevallen door kerkgangers die ondanks de coronamaatregelen toch naar de kerk bleven gaan.

Verder lezen

Egypte

Tijdens een bijeenkomst in Sharm el-Sheikh komen de Israëlische premier Bennett en de Egyptische president El-Sisi overeen de banden tussen de twee landen te verdiepen

gepubliceerd

on

De Israëlische premier Naftali Bennett heeft maandag een ontmoeting gehad met de Egyptische president Abdel Fattah El-Sisi in de kustplaats Sharm El-Sheikh., schrijft Yossi Lempkowicz.

Het was het eerste bezoek van de Israëlische premier aan Egypte in tien jaar.

Een verklaring vrijgegeven door het kabinet van de premier zei dat de twee leiders een reeks onderwerpen bespraken, waaronder "manieren om de samenwerking tussen de staten te verdiepen en te versterken, met de nadruk op verbreding van de wederzijdse handel, en een lange reeks regionale en internationale kwesties."

advertentie

Bennett bedankte president El-Sisi voor de belangrijke rol van Egypte in de regio en merkte op dat in de meer dan 40 jaar sinds de ondertekening ervan, het vredesakkoord tussen de twee landen blijft dienen als basis voor veiligheid en stabiliteit in het Midden-Oosten.

Hij benadrukte ook de belangrijke rol van Egypte bij het handhaven van de veiligheidsstabiliteit in de Gazastrook en bij het vinden van een oplossing voor de kwestie van de Israëlische gevangenen en vermisten.

De twee leiders bespraken ook manieren om een ​​nucleair Iran te voorkomen en de noodzaak om de regionale agressie van dat land een halt toe te roepen.

advertentie

Ze kwamen overeen de samenwerking en dialoog tussen de twee landen op alle gebieden te blijven verdiepen. ''Tijdens de bijeenkomst hebben we eerst en vooral een fundament gelegd voor diepe banden in de toekomst'', zei Bennett bij zijn terugkeer naar Israël.

''Israël stelt zich steeds meer open voor de landen in de regio, en de basis van deze langdurige erkenning is de vrede tussen Israël en Egypte. Daarom moeten we aan beide kanten investeren in het versterken van deze link, en dat hebben we vandaag gedaan", zei hij.

Bennett was de eerste Israëlische premier die Egypte publiekelijk bezocht sinds zijn voorganger Benjamin Netanyahu een ontmoeting had met de voormalige Egyptische president Hosni Mubarak in 2011 ook in Sharm El-Sheikh.

De Jerusalem Post merkte op dat er destijds maar één vlag op de bijeenkomst was, de Egyptische. Deze keer zaten de Israëlische en Egyptische leiders naast vlaggen van beide landen.

In een ongebruikelijke show van Egyptisch comfortniveau met een Israëlische bijeenkomst op hoog niveau, kondigde het kantoor van Sisi de aanwezigheid van Bennett in Sharm e-Sheikh aan, in plaats van Israël te verlaten om het evenement bekend te maken.

Israël en Egypte ondertekenden in 1979 een vredesverdrag, maar het wordt beschouwd als een “”koude vrede''.

Volgens journalist Khaled Abu Toameh, een expert op het gebied van Palestijnse en Arabische aangelegenheden, maakt de ontmoeting van de Egyptische president El-Sisi met Bennett deel uit van de inspanningen van Egypte om zijn centrale rol in het Israëlisch-Palestijnse conflict te hervatten en de poging van Sisi om zichzelf af te schilderen als een vredestichter en curry in de gunst bij de regering van Biden.

Verder lezen
advertentie
advertentie
advertentie

Trending