#CentralAsia - Europese Unie komt politieke verbintenis met verdere concrete steun overeen

| Juli 9, 2019

Op 7 juli tijdens de 15th ministeriële bijeenkomst EU-Centraal-Azië in Bishkek, Kirgizië, hoge vertegenwoordiger voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid / vicevoorzitter Federica Mogherini van de Europese Commissie (foto) presenteerde een set Door de EU gefinancierde programma's die alle landen in de regio ondersteunen - Kazachstan, de Kirgizische Republiek, Tadzjikistan, Turkmenistan, Oezbekistan en Afghanistan - over milieubescherming, klimaatactie, duurzame consumptie en productie, energie, gendergelijkheid, terrorismebestrijding en onderwijs. Als gevolg van meer dan € 1 miljard aan bilaterale en regionale steun voor de periode 2014-2020, ondersteunen deze programma's ter waarde van € 72 miljoen het politieke engagement van de EU om de nieuwe EU-strategie voor Centraal-Azië dat werd vorige maand goedgekeurd door de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU, waarbij het Gezamenlijke mededeling over "De EU en Centraal-Azië: nieuwe kansen voor een sterker partnerschap'. De Gezamenlijk communiqué van de ministeriële bijeenkomst is online beschikbaar. Tijdens haar bezoek aan Bishkek heeft de hoge vertegenwoordiger ook leverde de slottoespraak op het allereerste forum EU-Centraal-Azië, het verenigen van het maatschappelijk middenveld, studenten, bedrijfsleiders, journalisten en denktanks om de mogelijkheden voor nauwere betrokkenheid bij het partnerschap tussen de EU en Centraal-Azië te bespreken. Samen met de Kirgizische minister van Buitenlandse Zaken, Chingiz Aidarbekov, was zij getuige van de parafering van de Samenwerkingsovereenkomst en partnerschapsovereenkomst EU-Kirgizië, waarna ze een voeg het perspunt samen. Vóór Bishkek was Federica Mogherini in Turkmenistan om een ​​overeenkomst te tekenen een volwaardige EU-delegatie openen in haar hoofdstad Ashgabat die de diplomatieke aanwezigheid van de EU in Centraal-Azië zal voltooien. Voor alle informatie over het bezoek en over de relaties tussen de EU en Centraal-Azië, raadpleegt u de toegewijde webpagina.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Afghanistan, EU, Hoge Vertegenwoordiger van de EU, Europese Commissie, Kazachstan, Kazachstan, Wereld

Reacties zijn gesloten.