Verbind je met ons

ACS-

De toekomst van het #ACPEU-partnerschap zal in Cotonou worden besproken

DELEN:

gepubliceerd

on

De ACS-EU-plannen na Cotonou zullen de strijd tegen cybercriminaliteit en terrorisme in de Sahel, evenals de klimaatverandering, de debatten van de 36e Parlementaire Vergadering ACS-EU domineren.

Van 3 tot 5 december 2018 zal de Paritaire Parlementaire Vergadering ACS-EU (JPA) leden van het Europees Parlement en parlementariërs uit 78 landen in Afrika, het Caribisch gebied en de Stille Oceaan (ACS) bijeenbrengen in Cotonou, Benin.

“Laten we de drie pijlers van de Overeenkomst van Cotonou niet uit het oog verliezen: ontwikkelingssamenwerking, economische en commerciële samenwerking en de politieke dimensie. We moeten voorkomen dat we achteruit gaan en vooral voorkomen dat we ons alleen op de economische aspecten concentreren”, zegt Michèle RIVASI, medevoorzitter van de ACS-EU PPV voor het Europees Parlement.

Werkprogramma voor de sessie

De 36e plenaire zitting van de Paritaire Parlementaire Vergadering ACS-EU wordt op maandag 3 december formeel geopend door haar co- en vicevoorzitters Michèle Rivasi voor het Europees Parlement en Joseph Owona Kono voor de ACS.

Commissaris voor Internationale Samenwerking en Ontwikkeling Neven Mimica (afgebeeld) zal de Europese Commissie vertegenwoordigen. De minister van Economie en Ontwikkelingsplanning van Tsjaad, Issa DOUBRAGNE, zal de ACS-Raad vertegenwoordigen. De Roemeense staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, Maria Magdalena GRIGORE, zal het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie vertegenwoordigen. De drie vaste commissies (Commissie economische ontwikkeling, financiën en handel, Commissie politieke zaken, Commissie sociale zaken en milieu ) zal op zaterdag 1 december bijeenkomen om rapporten aan te nemen over de strijd tegen cybercriminaliteit en drugshandel, de ontwikkeling van kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) die centraal staan ​​in de economische transformatie in ACS-landen, de bestrijding van de handel in wilde dieren en planten in ACS-landen en het bevorderen van de implementatie van de externe dimensie van het EU-actieplan tegen de illegale handel in wilde dieren en planten.

Op zondag 2 december van 14 tot 15 uur ontmoeten de parlementariërs Beninese jongeren om te debatteren over “werkgelegenheidsmogelijkheden voor jongeren”.

advertentie

Parlementariërs zullen ook de gelegenheid hebben om een ​​coördinatiecentrum voor de regionale elektriciteitsmarkt te bezoeken, dat reageert op het probleem van elektriciteitstekorten, en het Songhaï Centrum, een voorbeeld van familiale landbouw als middel om duurzame voedselzekerheid te bereiken.

Achtergrondinformatie over de PPV

De Paritaire Parlementaire Vergadering ACS-EU (JPA) brengt leden van het Europees Parlement en parlementsleden uit 78 staten van de Europese Unie (EU) en Afrika, het Caribisch gebied en de Stille Oceaan (ACS) samen die de Overeenkomst van Cotonou hebben ondertekend, die de basis vormt voor samenwerking en ontwikkeling tussen de ACS en de EU. werk.

Informatienota voor de media

Twitter-account voor de Commissie buitenlandse zaken van het Europees Parlement @EP_ForeignAff

#ACPEU

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending