Verbind je met ons

België

Leiders verzamelen zich in Brussel voor een mijlpaalbijeenkomst over de betrekkingen met #Australië

DELEN:

gepubliceerd

on

Belangrijke Europese en Australische leiders uit de regering, het bedrijfsleven, de media, het onderwijs en het maatschappelijk middenveld zijn deze week in Brussel bijeengekomen om deel te nemen aan het EU-Australia Leadership Forum 2018. Dit is de eerste keer dat het prestigieuze vijfdaagse forum in Europa wordt gehouden. Het forum is een hoeksteen van het EU-Australia Leadership Forum-project - een driejarig project dat wordt gefinancierd door de Europese Unie en wordt ondersteund door de regering van Australië, dat tot doel heeft de bestaande banden tussen de EU en Australië te verbreden en te verdiepen.  

Het evenement vindt plaats op een cruciaal moment voor de betrekkingen tussen de EU en Australië, gezien de recente voorlopige toepassing van de kaderovereenkomst tussen de EU en Australië en het begin van onderhandelingen over een uitgebreide vrijhandelsovereenkomst tussen de EU en Australië.

De ambassadeur van de Europese Unie in Australië en voorzitter van de Multi-Stakeholder Steering Committee van het Leadership Forum EU-Australië, Michael Pulch, legt uit dat het Forum een ​​belangrijke rol speelt in het kader van de verdieping van het partnerschap tussen de EU en Australië: " Na 56 jarenlange formele diplomatieke betrekkingen, is de relatie tussen de EU en Australië gewoon te geavanceerd en complex om te worden samengevat door verdragen of officiële vergaderingen. Het forum is ontworpen om ervoor te zorgen dat een bredere groep leiders uit verschillende delen van de samenleving nog actiever betrokken wordt bij het vormgeven van de betrekkingen tussen de EU en Australië. "

Keynote-sprekers en speciale gasten op het forum zijn: Federica Mogherini, hoge vertegenwoordiger van de Europese Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid en vicevoorzitter van de Europese Commissie; Elmar Brok, voorzitter van de Commissie buitenlandse zaken van het Europees Parlement; Eerwaarde Tim Costello, hoofdadvocaat van World Vision Australia en de Hon Simon Crean, vice-voorzitter van de European Australian Business Council.

Hooggeplaatste gasten en senior leiders van het forum zullen worden vergezeld door een groep opkomende 50-leiders uit Australië en EU-lidstaten die werden uitgenodigd om deel te nemen na een rigoureus internationaal selectieproces.

Samen zullen de leidende en opkomende leiders werken aan het brainstormen over nieuwe ideeën en het identificeren van beleidsaanbevelingen op belangrijke gebieden van de bilaterale relatie.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending