Verbind je met ons

Afrika en India

De EU en #Africa zijn gebonden aan gemeenschappelijke waarden, zegt de Zuid-Afrikaanse president

DELEN:

gepubliceerd

on

President van de Republiek Zuid-Afrika President van Zuid-Afrika, Cyril Ramaphosa, sprak de leden van het Europees Parlement toe in Straatsburg © Europese Unie 2018 – EP 

De president van Zuid-Afrika, Cyril Ramaphosa (foto), richtte zich tot de leden van het Europees Parlement tijdens een formele vergadering tijdens de plenaire vergadering.

Ter herdenking van de honderdste geboortedag van de voormalige Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela, die in 1994 het eerste zwarte staatshoofd van het land werd na de ontmanteling van het onderdrukkende apartheidsregime, zei Ramaphosa: “Terwijl we de geboorte vieren van Nelson Mandela, de grondlegger van onze democratische natie, een gerespecteerd staatsman en een toegewijd internationalist, doen we dat in de wetenschap dat hij niet alleen tot Zuid-Afrika behoort, maar tot ons allemaal, en zelfs tot de wereld”.

De strategische betrekkingen en samenwerking tussen de EU en Zuid-Afrika, vrede, duurzame ontwikkeling, economische vooruitzichten voor Afrika en migratie waren onder meer onderwerpen die aan bod kwamen tijdens het eerste officiële bezoek van de heer Ramaphosa aan het Europees Parlement.

“Eenheid en partnerschap, evenals solidariteit, zijn de principes die ten grondslag liggen aan onze samenwerking, tegen een veelbelovende nieuwe dageraad. Zuid-Afrika, Afrika en de EU zijn allemaal gebonden aan de gedeelde waarden van democratie en respect voor de mensenrechten”, aldus Ramaphosa.

Ter gelegenheid van 100 jaar wapenstilstand sinds het einde van de Eerste Wereldoorlog bracht de president ook hulde aan alle soldaten, inclusief de Zuid-Afrikaanse, die vochten en omkwamen aan de Europese kusten.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending