Verbind je met ons

Caribbean

Inspireren van toeristische innovatie in de overzeese landen en gebieden van de EU – #Anguilla-workshop, 11-12 oktober 2018

DELEN:

gepubliceerd

on

Innovatie en creativiteit in de toeristische sector kunnen de overzeese landen en gebieden van de Europese Unie (LGO) concurrerender maken op de internationale markt en veerkrachtiger maken tegen destructieve weersverschijnselen zoals orkanen. Het is het thema van een tweedaagse workshop in Anguilla, 11-12 oktober, georganiseerd door OCTA Innovation en georganiseerd door de regering van Anguilla.  

OCTA Innovation is een door de EU gefinancierd initiatief dat de LGO helpt bij het implementeren van territoriale innovatiestrategieën. Haar missie is het bevorderen van duurzame ontwikkeling door middel van innovatieve oplossingen voor economische diversificatie en het verbeteren van het regionale en mondiale concurrentievermogen van de landen en gebieden overzee (LGO).

De LGO zijn grotendeels kleine eilandstaten in de Caribische Zee, de Stille en de Atlantische Oceaan, allemaal met unieke toeristische troeven. Het evenement zal overheidsfunctionarissen samenbrengen van: Anguilla, Aruba, Bonaire, Britse Maagdeneilanden, Kaaimaneilanden, Curaçao, Falklandeilanden, Frans-Polynesië, Groenland, Montserrat, Nieuw-Caledonië, Pitcairn, Saba, Sint-Barthélemy, Sint-Helena, Saint-Pierre -et-Miquelon, Sint Eustatius, Sint Maarten, Turks- en Caicoseilanden en Wallis-en-Futuna.

“Eilandbestemmingen die innovatieve oplossingen, creatieve attracties en bezoekersdiensten hebben geïdentificeerd en geïmplementeerd, zijn doorgaans succesvoller in het veiligstellen van constante groei en het overwinnen van geopolitieke problemen en natuurrampen”, zegt Milan Jezic von Gesseneck, teamleider van OCTA Innovation. “De tijd is gekomen om de juiste vragen te stellen en nieuwe antwoorden te vinden op de manier waarop regeringen van de LGO het beste innovatie in het toerisme kunnen bevorderen. De LGO mogen geen copycats zijn van het innovatiebeleid van andere landen; De LGO moeten hun eigen weg vinden.”

De organisatie van het evenement werd geleid door het advies van de eerste minister van Anguilla, Victor Banks, en de vice-president van de Overseas Countries and Territories Association (OCTA), Tracy Knight. Anguilla Innovation Manager Bren Romney en zijn team hebben ook een belangrijke rol gespeeld bij de voorbereiding ervan. De nadruk zal liggen op innovatieve individuele attracties en accommodatie in de LGO om de bezoekerservaring te verbeteren. De introductie van de innovaties op het gebied van digitale technologie in de sector heeft het potentieel om de groeiende millennial-markt aan te trekken.

Gerenommeerde toerisme-experts Anne-Mette Hjalager en James MacGregor en innovatie-expert Milan Jezic von Gesseneck zullen het debat leiden. De ambitie is om innovatieve toeristische initiatieven te ontwikkelen die tegelijkertijd de natuurlijke hulpbronnen veiligstellen en de LGO in staat stellen veerkrachtig te zijn tegen krachten die de bezoekersaantallen kunnen terugdringen. Daartoe behoren orkanen en de stijging van de zeespiegel als gevolg van de opwarming van de aarde. Het doel van de workshop is ook om innovatieactiviteiten, methodologieën en technieken te laten ontstaan ​​die aantrekkelijk zullen zijn voor de huidige bronmarkten van zowel de LGO als voor het aantrekken van nieuwe marktsegmenten. “Samen zullen we de portefeuilles van het LGO-innovatiebeleid heroverwegen. We zullen op kritische en creatieve wijze nadenken over de manieren waarop de regeringen van de LGO op de meest efficiënte manier de voordelen van de unieke mogelijkheden in de LGO kunnen benutten”, aldus Milan Jezic von Gesseneck.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending