Overeenkomst #WTO Trade Facilitation zal belangrijke voordelen voor de ontwikkelingslanden te brengen

170223WTOTradeFacilitAgreement2Ambassadeur François Xavier Ngarambe van Rwanda, ambassadeur Malloum Bamanga Abbas van Tsjaad, World Trade Organization directeur-generaal Azevêd, ambassadeur Saja Majali van Jordanië en Abdulla Nasser Al Musallam Rahbi van Oman de presentatie van hun landen TFA akten van aanvaarding

De WTO heeft de tweederde acceptatie van de overeenkomst verkregen uit haar 164 leden nodig om de Trade Facilitation Agreement (TFA) in werking treden. Rwanda, Oman, Tsjaad en Jordanië hun instrumenten voorgelegd van de aanvaarding van de WTO-directeur-generaal Roberto Azevedo, waarmee het totale aantal ratificaties over de vereiste drempel van 110.

De overeenkomst zal de beweging, vrijgave en inklaring van goederen over de grenzen heen te versnellen, lanceert een nieuwe fase voor de vereenvoudiging van het handelsverkeer hervormingen over de hele wereld en zorgt voor een belangrijke impuls voor de handel en het multilaterale handelsstelsel als geheel.

Volledige uitvoering van de TFA wordt verwacht dat de handel de kosten van de leden slash met een gemiddelde van 14.3 procent, met de ontwikkelingslanden die het meest te winnen, volgens een studie uitgevoerd door 2015 WTO economen uitgevoerd. De TFA wil de tijd die nodig is om goederen te importeren te verminderen door meer dan een dag en een half en om goederen te exporteren, respectievelijk met bijna twee dagen, wat neerkomt op een vermindering van de 47% en 91% ten opzichte van het huidige gemiddelde ook.

DG Azevedo verwelkomde binnenkomst van de TFA in werking treedt, merkt op dat de overeenkomst is een mijlpaal voor de hervorming van de handel. Hij zei: "Dit zou de wereldhandel te stimuleren door tot $ 1 biljoen dollar per jaar, met de grootste winst wordt gevoeld in de armste landen. De impact zal groter zijn dan de afschaffing van alle bestaande tarieven over de hele wereld. Het betekent ook dat we kunnen kick start technische bijstand werk om armere landen te helpen met de uitvoering. "

EU speelt hoofdrol

douaneautoriteiten van de EU zal een leidende rol spelen in de uitvoering van de overeenkomst, handelend zowel als voorbeeld te volgen en als motor voor verdere vooruitgang in de bevordering van de handel binnen de EU en op internationaal niveau.

De overeenkomst zal ook helpen bij het verbeteren van de transparantie, vergroten de mogelijkheden voor kleine en middelgrote bedrijven om deel te nemen in de wereldwijde waardeketens, en de mogelijkheden voor corruptie te verminderen. De deal werd tijdens de ministersconferentie van de WTO in Bali in 2013 overeengekomen.

Commissaris voor Handel Cecilia Malmström zei: "Better border procedures en sneller, soepeler handelsstromen zal de wereldhandel in het voordeel van de burgers en bedrijven te revitaliseren in alle delen van de wereld. Kleine bedrijven, die een harde tijd navigeren dagelijkse bureaucratie en ingewikkelde regels, zal zijn grote winnaars. "

Internationale Samenwerking en Ontwikkeling commissaris Neven Mimica toegevoegd: "Handel is een belangrijke motor voor duurzame ontwikkeling. De nieuwe overeenkomst zal helpen bij het enorme potentieel van de handel te tikken. Ik ben bereid om onze partnerlanden helpen om de meeste van deze overeenkomst te maken. "

De grootste ruimte voor verbetering - en daarmee het grootste potentieel om voordelen te behalen - is in ontwikkelingslanden. De EU wil dit akkoord een belangrijke rol spelen bij het vergroten van de betrokkenheid van ontwikkelingslanden in de wereldwijde waardeketens. Om die reden heeft de EU zich ertoe € 400 miljoen om hen te helpen bij de hervormingen die nodig zijn om te voldoen aan de in de overeenkomst vastgestelde regels.

Naast de ontwikkelingsdimensie, de overeenkomst maakt deel uit van de inspanningen van de EU om te helpen kleine en middelgrote Europese bedrijven maken gebruik van het onbenutte potentieel van de wereldwijde markten.

De EU is een van de initiatiefnemers van de deal en leidde de inspanningen voor de sluiting ervan. Naar aanleiding van de ratificatie van de overeenkomst door de Raad en het Europees Parlement in 2015, de EU actief aangemoedigd andere WTO-leden om de deal goed te keuren zonder vertraging. Terwijl de kritische massa is nu bereikt, waardoor de overeenkomst van kracht wordt, de EU hoopt dat de overige WTO-leden zal de overeenkomst in de nabije toekomst te ratificeren.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Economie, EU, Wereld

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *