#MarineLePen Gespot in #TrumpTower

170112MLPTrumpTower2Marine Le Pen, leider van het Franse extreemrechtse Front National-feest en de Franse presidentiële hoopvol, werd vandaag gespot in Trump Tower (12 januari). Le Pen - bekend om haar euroscepticisme en pro-Poetin-opvattingen - zal de speculatie over een toekomstige relatie tussen Trump en de EU en Rusland niet ondermijnen.

Sean Spicer, directeur van Trumps Communications, vertelde CNN-verslaggever Noah Gray dat de Le Pen er niet was om de verkozen president of een ander lid van zijn overgangsteam te ontmoeten.

George Lombardi, mede-oprichter van 'Citizens for Trump' werd geïdentificeerd als haar gesprekspartner op de bovenstaande foto. Lombardi's website zegt dat hij een consultant was voor de Italiaanse coalitieregering van Forza Italia en Lega Nord. Lega Nord is een zusterpartij van het Front National in de Europa of Nations and Freedom Group in het Europees Parlement. Hij beschrijft zichzelf ook als "mede-oprichter van een aantal sociale-mediagroepen die Trump ondersteunen, (... inclusief ...) studenten 4 Trump." Hij is ook gevestigd in Trump Tower.

In een interview met ITV, vorig jaar zei Le Pen dat als ze de Franse presidentsverkiezingen zou winnen, ze zou samenwerken met Donald Trump en Vladimir Poetin, en beweerde dat een Russische, Amerikaanse en Franse alliantie goed zou zijn voor de wereldvrede.

Le Pen op gespannen voet met EU en NAVO

In december heeft de Europese Raad besloten om economische sancties tegen specifieke sectoren van de Russische economie te verlengen tot 31 in juli 2017. De sancties werden opgelegd na de illegale annexatie van de Krim en het niet volledig uitvoeren van de Minsk-overeenkomst. De EU veroordeelde ook krachtig de steun van Poetin voor president Assad in het Syrische conflict.

Le Pen heeft ook de rol van de NAVO ter discussie gesteld. De NAVO heeft onlangs haar aanwezigheid in Polen versterkt. Begin oktober vervoerde Poetin nucleaire raketmasten naar Kaliningrad, de Russische exclave aan de Baltische Zee ten noorden van Polen, omringd door NAVO-landen. De beweging werd gezien als een verdere agressieve zet van Rusland.

Le Pen heeft beloofde een heronderhandeling over het lidmaatschap van Frankrijk van de EU en een referendum binnen zes maanden, mocht zij de verkiezingen van mei winnen. Ze heeft ook actief andere partijen gesteund die van plan zijn de EU te ondermijnen.

Niet-bevestigd dossier

Le Pen's bezoek komt slechts een dag na de controversiële eerste persconferentie van Trump als verkozen president. De conferentie werd gedomineerd door vragen over het uitgelekte document dat vorige week werd gepresenteerd aan president Obama en president-elect Trump. Het document dat naar verluidt afkomstig was van Russische arbeiders, bevat beschuldigingen van compromitterende persoonlijke en financiële informatie.

Trump wees het gelekte document af als 'nep-nieuws'. De directeur van de nationale inlichtingendienst, James R. Clapper, legde een verklaring af na de persconferentie van Trump die bevestigde dat hij de gelegenheid had om met de verkozen president Donald Trump te praten over recente mediaberichten. Clapper uitte zijn diepe ontzetting over de lekken die in de pers zijn verschenen, hij beschreef ze als "extreem corrosief en schadelijk voor onze nationale veiligheid".

Clapper erkende dat het document samengesteld door een particulier beveiligingsbedrijf - gekoppeld aan een voormalige agent van MI6 - de afgelopen maanden op grote schaal werd verspreid onder de media, leden van het Congres en medewerkers van het Congres voordat het onder de aandacht van de inlichtingengemeenschap kwam.

Hij zei dat de Amerikaanse inlichtingendienst geen oordeel heeft gegeven over de vraag of de informatie in het document betrouwbaar is. Hij zei echter dat het een deel van zijn rol was om ervoor te zorgen dat beleidsmakers een zo volledig mogelijk beeld krijgen van alle zaken die van invloed kunnen zijn op de nationale veiligheid.

Troef in gouden lift met Farage

Trump heeft zijn anti-EU geloofsbrieven bewezen door zijn steun voor Brexit en Nigel Farage; hij nam zelfs de buitengewoon ondiplomatieke en ongekende stap om in een tweet - zijn favoriete medium - te suggereren dat Farage een geweldige ambassadeur zou zijn voor het Verenigd Koninkrijk naar de Verenigde Staten.

Farage, zoals Le Pen, is een bewonderaar van Vladimir Poetin.

170112LiftTrump

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Politiek, US, Wereld

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *