#UfM Op #COP22: Het drijven van een gemeenschappelijke mediterrane agenda voor klimaatactie

| 11 november 2016 | 0 Reacties

NBMVHet secretariaat van de Unie voor het Middellandse Zeegebied (UMZ) neemt actief deel aan COP22 van dit jaar, aangewezen als de 'COP of Action ", om specifieke regionale initiatieven en projecten gericht op het helpen bereiken van de Parijs-overeenkomst doelen in de Euro-mediterrane regio te lanceren.

De Unie voor het Middellandse Zeegebied en de Europese Commissie zal de UfM hernieuwbare energie en energie-efficiëntie Platform (REEE) lanceren om progressieve inzet van hernieuwbare energie en energie-efficiënte maatregelen te bevorderen om de sociaal-economische ontwikkeling in de Euro-mediterrane gebied te bevorderen.

De Unie voor het Middellandse Zeegebied zal samen met de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) een belangrijk mediterraan project voor hernieuwbare energie in de particuliere sector lanceren. Het innovatieve "Semed Private Renewable Energy Framework(SPREF) "is een € 227.5 miljoen financieringskader dat verdere investeringen van andere partijen van maximaal € 834 miljoen zal mobiliseren en gericht is op het stimuleren van de ontwikkeling van private markten voor hernieuwbare energie in Marokko, Tunesië, Egypte en te Jordan.

Barcelona, ​​11 november 2016

Het houden van de wereldwijde temperatuurstijging tot minder dan 2º C, die bij de Overeenkomst van Parijs gestelde doel, vraagt ​​om een ​​gecoördineerde actie die niet alleen kan beroepen op nationaal niveau vastgelegde bijdragen. Zoals benadrukt door de Zeegebied secretaris-generaal, Fathallah Sijilmassi: "Dit is een beslissend moment omdat we beginnen te bouwen aan de koolstofarme tijdperk. Het is inderdaad een collectieve inspanning. Staten, gemeenschappen, maatschappelijke organisaties, bedrijven, internationale en intergouvernementele organisaties: we zijn allemaal gemobiliseerd voor de uitdagingen waarmee wij geconfronteerd worden. De complexiteit van de klimaatuitdaging vereist dat wij niet alleen werken op mondiaal niveau, maar ook om steun te bevorderen op het juiste intermediair niveaus. De Euro-mediterrane regio is ongetwijfeld één van deze niveaus. "

In overeenstemming met zijn mandaat om de regionale samenwerking op het klimaat actie verbeteren, de Unie voor het Middellandse Zeegebied is diep bezig met de ontwikkeling van een gemeenschappelijk, regio-brede mediterrane klimaat Agenda die tot uiting komt door middel van verschillende belangrijke activiteiten in het COP22.

Lancering van de hernieuwbare energie en energie-efficiëntie (REEE) Platform

Na de lancering eerder in 2016 van de Zeegebied regionale elektriciteitsmarkt Platform en de Zeegebied Gas Platform, de REEE Platform streeft naar een geleidelijke invoering van energie-efficiëntie en maatregelen voor hernieuwbare energie te bevorderen om ervoor te zorgen dat alle burgers en bedrijven in de regio toegang te beveiligen , betaalbare en betrouwbare moderne energiediensten, alsmede mitigatie en adaptatie aan klimaatverandering in de Euro-mediterrane regio te ondersteunen.

Lancering van een grote mediterrane project voor hernieuwbare energie in de privé-sector
De Zeegebied en de EBWO zal de UfM-label project "semed Private Renewable Energy Framework (SPREF)" dat gericht is op de ontwikkeling van de particuliere markt voor hernieuwbare energie te stimuleren in Marokko, Tunesië, Egypte en Jordanië te lanceren. Door middel van dit project, zal EBRD financiering van maximaal € 227.5 miljoen te bieden en zal verdere investeringen van andere partijen van maximaal € 834 miljoen te mobiliseren. Het project zal ook gerichte technische ondersteuning samenwerking voor de uitvoering van projecten voor hernieuwbare energie in de regio gericht op 780,000 ton CO2 uitstoot per jaar voorkomen.

Na de lancering van de bovengenoemde innovatieve kader zal een conferentie voor particuliere bedrijven worden georganiseerd met de COP22 van publiek-private samenwerking (PPS) commissie en de Marokkaanse agentschap voor energie-efficiëntie (AMEE) en de CGEM. Het evenement is gericht op het informeren van bedrijven over de SPREF mechanisme om hen aan te moedigen om het te gebruiken.

Presentatie van het Agenda van de regionale mediterrane Events

In samenwerking met andere belangrijke Euro-mediterrane partners, heeft de Unie voor het Middellandse-secretariaat opgesteld alle COP22 gebeurtenissen met betrekking tot het klimaat activiteiten in de Euro-mediterrane regio. Dit zal de mogelijkheid voor regionale instellingen om te werken ter ondersteuning van duurzame ontwikkeling in het Middellandse Zeegebied door de presentatie van hun activiteiten tijdens het COP22 en presentatie van potentiële synergieën te bieden.

Panel op hoog niveau: Duurzame ontwikkeling en regionale stabiliteit gaan hand in hand in de Middellandse Zee

De overgang naar een koolstofarme ontwikkeling is een enorme bron van kansen voor de regio door het creëren van nieuwe economische activiteiten, en biedt ook een grotere veerkracht in het gezicht van klimaatschommelingen. Daartoe zal de Unie voor het Middellandse-secretariaat en de Europese Commissie organiseert een discussie over deze kwesties op hoog niveau. Het evenement zal EU-commissaris voor Klimaatactie en energie, Miguel Arias Cañete, de minister van Milieu van de Jordaan, Yaseen Al-Khayyat, en andere hoge ambtenaren zijn voorzien van uit de hele regio.

perspectief belangrijke spelers 'over klimaatverandering in het Middellandse Zeegebied

Deze publicatie wordt ingeleid door Ségolène Royal, voorzitter van COP21, Hakima El Haite, de Marokkaanse minister Afgevaardigde die verantwoordelijk is voor het milieu, Arias Cañete, Europees Commissaris, en Fathallah Sijilmassi, secretaris-generaal van de Unie voor het Middellandse Zeegebied, en bevat een groot aantal persoonlijkheden aanpakken van de overgang van de Middellandse Zee naar koolstofarme ontwikkeling.

Voor meer informatie:

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, CO2 uitstoot, COP21, Leefomgeving, EU, Wereld

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Linkermenupictogram