Commissie verwelkomt eerste grote Marine Protected Area in de Ross Zee als een beslissing mijlpaal voor #Antarctic

| Oktober 28, 2016 | 0 Reacties

ross-zee-7Vandaag (28 oktober), na vijf jaar onderhandelen heeft de Commissie voor de instandhouding van de Antarctische wateren Living Resources (CCAMLR) ingestemd met een marien beschermd gebied (MPA) te vestigen in de Sea Region Ross - de eerste grote MPA in de geschiedenis van de Antarctica.

Milieu, Visserij en maritieme zaken Commissaris Karmenu Vella uitte zijn diepe tevredenheid over het resultaat: "De oprichting van de eerste grote zeereservaat in de Antarctische wateren is niet alleen een belangrijke stap voor de verdragsorganisatie, maar ook een belangrijke mijlpaal in push van de Europese Unie voor alomvattende en effectievere internationale oceaan governance. Ik hoop dat de beslissing van vandaag effent de weg voor de andere beschermde gebieden die door de EU zijn voorgesteld, zoals de Weddell Zee en Oost-Antarctica. "

De CCAMLR jaarlijkse vergadering in Hobart, Australië, nam een ​​aantal andere belangrijke beslissingen, veel van hen op basis van de EU-voorstellen. In het bijzonder de leden ingestemd met een tweede evaluatie van de resultaten te lanceren. Dit zal zorgen voor de versterking van de organisatie in lijn met de doelstellingen van het gemeenschappelijk visserijbeleid van de EU, met name het duurzame beheer van de levende mariene hulpbronnen. Ook werd aanzienlijke vooruitgang geboekt in de strijd tegen illegale, ongemelde en ongereglementeerde visserij (IOO).

Leden versterkt de verplichtingen met betrekking tot schip toelating en de regels van de IUU-lijst procedures aangescherpt. Leden ook afgesproken om het wetenschappelijk onderzoek en exploratie van mariene gebieden die zijn blootgesteld worden naar aanleiding van de retraite of ineenstorting van de ijskappen rond het Antarctisch Schiereiland te vergemakkelijken. De Commissie voor de instandhouding van de Antarctische wateren Living Resources (CCAMLR) werd opgericht door een internationale conventie in 1982 met de doelstelling van het behoud van de Antarctische wateren leven. De oprichting van de verdragsorganisatie was een reactie op de groeiende commerciële belangen in de Antarctische middelen krill (een hoeksteen component van het Antarctische ecosysteem) en aan de geschiedenis van de overexploitatie van verschillende andere mariene hulpbronnen in de Zuidelijke Oceaan. De EU is een lid van de verdragsorganisatie, samen met Argentinië, Australië, België, Brazilië, Chili, China, Frankrijk, Duitsland, India, Italië, Japan, de Republiek Korea, Namibië, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen, Rusland, Zuid Afrika, Spanje, Zweden, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en Uruguay.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Conferentie van de perifere en maritieme regio's van Europa (CPMR), EU, Illegale visserij, maritiem, Wereld

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *