Minuut stilte voor slachtoffers terreur bom in Brussel en elders: #Terrorism

minuut stilteDe sessie begon met een minuut stilte voor de 32 mensen gedood en 340 gewond door de bomaanslagen 22 maart in Brussel. EP-voorzitter Martin Schulz veroordeelde de aanslagen als een wrede, onmenselijke en cynische poging om de Europeanen te infecteren met angst en haat.

Deze aanvallen maakte dinsdag 22 maart een zwarte dag voor België en voor Europa. Hun criminele daders gericht het hart van Europa, in Brussel, een meertalige, kosmopolitisch en tolerante stad, die de EU en de internationale organen gastheren en belichaamt de open samenleving die ze haten. Ze gerichte onschuldige mensen in de openbare ruimte - het vliegveld en metrostations - om angst en haat tegenover Brussel, België en Europa te genereren, zei Schulz.

De weg naar de moordenaars te dwarsbomen 'cynische berekening is om solidariteit te tonen tegen angst, staan ​​samen in herinnering aan hun slachtoffers als mede-Europeanen en laten zien dat we niet kunnen worden geïnfecteerd door de moordenaars' haat. We moeten niet haat met haat of geweld met meer geweld tegen te gaan, drong hij.

In plaats daarvan moeten we kalm blijven en de bestrijding van wantrouwen, opkomen voor de vrijheid van alle, de democratie te verdedigen en de bescherming van de menselijke waardigheid, vervolgde hij.

Schulz overgebracht diepste medeleven van het Parlement aan de families van de slachtoffers en wenste de gewonden een spoedig herstel.

Tot slot, Schulz merkte op dat mensen over de hele wereld bijna elke dag het slachtoffer van jihadisten. In de afgelopen maanden hebben zelfmoordenaars onschuldige mensen in Afghanistan, Pakistan, Irak, Ivoorkust, Tunesië, Turkije, Egypte, Syrië, Somalië, Nigeria en elders gedood. Deze terreur is mondiaal en om het te bestrijden, moeten we samen staan ​​in Europa en wereldwijd, concludeerde hij.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Terrorisme, Wereld

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Linkermenupictogram