#Eritrea: 'Eritrese autoriteiten moet eindigen detentie van onschuldige burgers', zegt S & Ds

Eritrea

Na een discussie over de mensenrechtensituatie in Eritrea tijdens deze week de plenaire vergadering van het Europees Parlement in Straatsburg, S & D Europarlementariërs uitten hun bezorgdheid over de voortdurende schendingen van de mensenrechten in het land.

Gianni Pittella (Italië), voorzitter van de S & D-Fractie in het Europees Parlement, zei:

"Afrika is een politieke prioriteit voor de S & D-Fractie. We zijn toegewijd aan de toekomst van het continent en haar mensen. Dus we zijn dan ook zeer bezorgd over de kritieke situatie van de mensenrechten in Eritrea. Het land wordt steeds een enorme gevangenis. Parlementariërs, journalisten (waaronder de Zweedse staatsburger Dawit Isaak, die niet is gehoord sinds 2005), politieke gevangenen en gewetensgevangenen moeten allemaal onvoorwaardelijk vrijgelaten.

Repressieve politiek, foltering en andere vernederende behandeling - zoals het beperken van voedsel, water en medische zorg, en het systeem van onbepaalde nationale dienst - maak Eritrea een onmogelijke land en dus ook haar burgers zijn veroordeeld tot leven om elders te migreren, hun leven onderweg riskeren . '

S & D MEP Norbert Neuser (Duitsland) heeft gezegd:

"De S & D-fractie is van mening dat het Europees Ontwikkelingsfonds (EOF) commissie rekening met de aanbeveling van de internationale commissie de ontwikkeling van het Europees Parlement het nationale indicatieve programma (NIP) voor de programmering van de EU-steun niet aan te nemen moeten nemen en moeten zich bezighouden met verdere discussie. De Groep is van mening dat de goedkeuring van het NIP voor Eritrea, ondanks het verzet van het Parlement, toont een democratisch tekort en ernstig ondermijnt de rol van het Parlement bij het waarborgen van de daadwerkelijke uitvoering van de ontwikkelingsdoelstellingen van de EU.

"We roepen de Europese Commissie op aan haar onderzoek afspraken met het Europees Parlement herzien, om de problemen zorgvuldig te overwegen en te garanderen dat de zorgen en suggesties van het Europees Parlement worden meegedeeld aan het EOF-comité.

"We zijn gealarmeerd om op te merken dat 400,000 Eritreeërs - 9% van de totale bevolking - zijn gevlucht en volgens UNHCR schattingen 5,000 Eritreeërs het land verlaten elke maand. Bijzondere aandacht moet worden gegeven aan niet-begeleide minderjarigen in gevaar en om te gaan met hun situatie meer naar behoren, zijn kind beschermingsmaatregelen in plaats nodig is dan het immigratiebeleid. "

S & D MEP Marita Ulvskog (Zweden) toegevoegd:

"We zijn zeer bezorgd over Dawit Isaak, een Zweedse burger en de enige Europese gewetensgevangene vandaag. Helaas is de situatie van Isaak is niet uniek in Eritrea. Zijn lot wordt gedeeld door veel journalisten en politieke gevangenen. Het is volstrekt onaanvaardbaar dat journalisten onrechtmatig worden vastgehouden voor het doen van hun werk. "

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Afrika, EU, Europees parlement, Mensenrechten, Politiek, Wereld

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Linkermenupictogram