Verbind je met ons

EU

Emir van Koeweit in crisisbesprekingen in het Midden-Oosten met de Russische president Poetin

DELEN:

gepubliceerd

on

1029878204De emir van KoeweiT, Sheikh Sabbah Al Ahmed Al Sabah (foto hieronder) heeft gesprekken gevoerd met de Russische president Poetin in Sochi over de toekomstige steekpartijiliteit van het Midden-Oosten.

Koeweit is internationaal bekend as an olierijk land met een strategische ligging in de GUlf. Maar het is ook spelenING Een cruciale rol in de Syrische crisis, als communicatiebrug tussen Shia en sunni moslims en een stem van gematigdheid diplomatieke betrekkingen tussen Iran en de Arabische wereld

Koeweitt’s leader, Sheikh Sabbah Al Ahmed Al Sabah is de langstzittende diplomaat ter wereld in the world today. Before assuming the position of head of state and Emir of Kuwait he served as foreign minster of Kuwait from 1963 to 2003. Forty years of being his nation’s chief diplomat have gegeven hem een grote reservoir van ervaring om met complexe politieke kwesties om te gaan.

Het is precies deze experience dat het Midden-Oosten op dit punt in zijn geschiedenis moet worden aangepakt de crisis binnen Syrië en naar handvat Iran’s aggressive ambitions in the gulf region and beyond.

Koeweit tot nu toe heeft genomen een gematigde houding over Syrië. Het heeft genomen de leiden op het gebied van humanitaire hulp voor Syrische vluchtelingen. In de afgelopen maanden 12 Koeweit heeft hield drie donorconferenties voor Syrische vluchtelingen en ontheemden uit de Syrische burgeroorlog in samenwerking met de VN. Voor elke donorconferentie Koeweit met goed gevolg beheerd om meer dan een miljard dollar in te zamelen om vluchtelingen te ondersteunen. Als gastland voor de conferenties, Koeweit was dat elke keer de grootste donor. Voor deze prestatie de VN heeft eered Kuwait’s Emir as a “great humanitarian leader" at het hoofdkwartier van de VNs in New York.

Maar intussen vertoont de humanitaire crisis waarmee Syrische vluchtelingen worden geconfronteerd die de oorlog in hun thuisland ontvluchten geen tekenen van afname en blijft zij chaos veroorzaken in Europa, waarbij de huidige prognoses suggereren dat maar liefst 3 miljoen vluchtelingen in 2016 onderdak in Europa zouden kunnen zoeken.

De Russian aanwezigheid in Syrië is tot nu toe verwelkomd door Koeweit as een stabiliserende kracht in het Midden-Oosten, om de balans op te maken conflict en zoek een maak een einde aan de burgeroorlog in Syrië. Koeweit wensen om de harten en geesten van de Arabieren te winnen om de Russische missie in Syrië te steunen Samen bellen voor a diplomatieke oplossing voor het Syrische probleem.

advertentie

De emir van Koeweit tijdens zijn bezoeken aan Iran heeft ook becoIk ben een matigende kracht als het enige golfland dat Iran op het hoogste niveau betrekt, ondanks de problemen die de sjiitische gemeenschappen in de golf als een veiligheidsuitdaging presenteren. Koeweit houdt nog steeds stands op aan de hoop dat de kloof tussen sjiieten en soennieten kan worden overbrugd en zo De Iraans-Arabische betrekkingen kunnen dat wel zijn weer op het goede spoor gebracht via de diplomatie van betrokkenheid.

Of Koeweit nu wel of niet zal slagen als katalysator voor verandering in het Midden-Oosten door middel van intensieve en energieke diplomatie, de emir heeft zeker de sleutel in handen voor een waardevolle samenwerkingsmogelijkheid voor president Poetin op het gebied van buitenlands beleid.

Maar Rusland ook heeft Koeweit nodig - en andere golfstaten – to co-operate with their broader strategy for oil prices wereldprijzen te brengen terug toa niveau dat zal de sterk energieafhankelijke Russische economie nieuw leven inblazen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending