Verbind je met ons

EU

Plenaire opening: Schulz veroordeelt Ankara terroristische aanslag

DELEN:

gepubliceerd

on

 

Martin-Schulz-014“Namens het Europees Parlement wil ik de bomaanslagen in Ankara in de sterkst mogelijke bewoordingen veroordelen en ons oprecht medeleven betuigen aan de families en vrienden van de slachtoffers. De bijna honderd mensen die zijn omgekomen zijn in onze gedachten, evenals de meer dan 100 gewonden, die wij een snel en volledig herstel toewensen. In deze moeilijke tijd staan ​​wij zij aan zij met de slachtoffers en hun families.

 

“Deze brutale terroristische aanval op vreedzame demonstranten was een aanval op de democratie. Het is duidelijk dat deze criminelen in de aanloop naar de verkiezingen verdeeldheid en angst wilden zaaien. Zij mogen daarin niet slagen.

 

“Momenteel zijn de EU en Turkije in dialoog om een ​​gemeenschappelijke oplossing voor de vluchtelingensituatie te vinden. De huidige dramatische gebeurtenissen en ontwikkelingen zullen ongetwijfeld het lopende debat over de status van Turkije als veilig derde land beïnvloeden. In mijn meest recente gesprekken met leden van de Turkse oppositie en samen met de Turkse president heb ik ook onze bezorgdheid geuit over het geweld dat al enkele maanden in Turkije escaleert en de toegenomen polarisatie in het land. Vrije en pluralistische media moeten door de staat worden verdedigd als een onmisbare pijler van de democratie Ik heb ook aangedrongen op een hervatting van het staakt-het-vuren en een terugkeer naar het politieke proces met de Koerden. Verzoening is de enige manier naar een veilige en welvarende toekomst in Turkije.

 

advertentie

“We hebben er vertrouwen in dat de democratische krachten in Turkije nu schouder aan schouder zullen staan, de spiraal van geweld zullen doorbreken en zich zullen inzetten voor vreedzaam samenleven, om vrije en eerlijke parlementsverkiezingen op 1 november mogelijk te maken.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending