Verbind je met ons

Zakelijk

EU en China ondertekenen sleutel partnerschap op 5G netwerken

DELEN:

gepubliceerd

on

5G-valuta-geld-770x285De EU en China hebben een overeenkomst ondertekend mijlpaal overeenkomst in de mondiale race om 5G-netwerken te ontwikkelen, tijdens de huidige economische en handelsdialoog op hoog niveau tussen de EU en China in Peking. In de toekomst zal iedereen en alles gebruik maken van 5G, de volgende generatie communicatienetwerken. In 2020 zal er ruim dertig keer zoveel mobiel internetverkeer zijn als in 30. 2010G zal niet alleen sneller zijn, het zal ook de ruggengraat zijn van onze digitale toekomst en de basis vormen voor een EU-markt ter waarde van een biljoen euro in de wereld. internet van dingen, dat wil zeggen nieuwe functionaliteiten en toepassingen variërend van verbonden auto's tot slimme huizen. De gezamenlijke verklaring werd ondertekend door Günther Oettinger, commissaris voor Digitale Economie en Maatschappij, en de Chinese minister van Industrie en Informatietechnologie, Miao Wei.

Commissaris Günther Oettinger zei: “5G zal de ruggengraat zijn van onze digitale economieën en samenlevingen wereldwijd. Daarom steunen en streven wij krachtig naar een mondiale consensus en samenwerking op het gebied van 5G. Met de handtekening van vandaag met China werkt de EU nu samen met de belangrijkste Aziatische partners in een mondiale race om 5G tegen 2020 werkelijkheid te maken. Het is een cruciale stap om van 5G een succes te maken.”

Krachtens deze verklaring zullen de EU en China de samenwerking versterken om:

  • Tegen eind 2015 mondiaal inzicht bereiken in het concept, de basisfunctionaliteiten, de sleuteltechnologieën en het tijdsplan voor 5G;
  • mogelijkheden verkennen voor het samenwerken en uitvoeren van gezamenlijke onderzoeksacties op het gebied van 5G en het faciliteren van de bilaterale deelname van ondernemingen aan 5G-onderzoeksprojecten in China en de EU;
  • gezamenlijk de mondiale standaardisatie voor 5G bevorderen, ter ondersteuning van het lopende standaardisatiewerk in relevante organisaties zoals het 3rd Generation Partnership Project (3GPP) en de Internationale Telecommunicatie Unie (ITU);
  • samenwerken bij het vergemakkelijken van de identificatie van de meest veelbelovende radiofrequentiebanden om aan de nieuwe spectrumvereisten voor 5G te voldoen, en;
  • gezamenlijk de mogelijkheden verkennen voor gezamenlijk onderzoek naar de diensten en toepassingen voor 5G, vooral op het gebied van het Internet of Things (IoT).

Beide partijen streven naar wederkerigheid en openheid op het gebied van toegang tot onderzoeksfinanciering voor 5G-netwerken, markttoegang en lidmaatschap van Chinese en Europese 5G-associaties.

Deze gezamenlijke verklaring bouwt voort op soortgelijke overeenkomsten met Zuid-Korea en Japan die de afgelopen maanden met de Commissie zijn ondertekend.

De Europese Commissie investeert €700 miljoen via de Horizon 2020-programma ter ondersteuning van onderzoek en innovatie op het gebied van 5G.

Via haar Strategie voor de digitale eengemaakte markt Zoals in mei aangekondigd, heeft de Commissie zich ertoe verbonden de spectrumcoördinatie in de EU te verbeteren, vooral met het oog op de toekomstige 5G-behoeften.

advertentie

China: een belangrijke 5G-markt voor Europese bedrijven

Het akkoord van vandaag is belangrijk omdat China waarschijnlijk een belangrijke speler zal zijn in de ontwikkeling van 5G en mogelijk ook de grootste markt ter wereld voor 5G-technologieën, -producten en -diensten. Het land zal ook een substantiële rol spelen bij het vaststellen van een mondiale 5G-standaard. Op grond van deze overeenkomst zullen EU-bedrijven, met name de EU-telecom- en ICT-industrie, waarschijnlijk gemakkelijker toegang krijgen tot de Chinese markt. In het bijzonder zullen Europese bedrijven toegang kunnen krijgen tot en kunnen deelnemen aan de door de overheid gefinancierde 5G-onderzoeks-, ontwikkelings- en innovatie-initiatieven van China, onder dezelfde voorwaarden als Chinese bedrijven die momenteel deelnemen aan de 5G-activiteiten van de EU. De respectieve industriële verenigingen, de EU 5G PPP-associatie en China's IMT-2020 (5G) Promotion Association heeft een industriële overeenkomst voorbereid en is bereid deze te ondertekenen zodra de gezamenlijke overeenkomst tussen de EU en China over 5G van kracht is.

De overeenkomst komt zeer actueel aangezien de 5G-standaardisatierace al in 2016 zal beginnen, samen met discussies over spectrumvereisten voor 5G die zouden moeten culmineren tijdens de Wereldradioconferentie 2019. 5G zal naar verwachting vanaf 2020 commercieel beschikbaar zijn.

Achtergrond

In december 2013 lanceerde de Europese Commissie een Publiek-Private Samenwerking op het gebied van 5G (persbericht - Factsheet). De EU investeert tegen 700 2020 miljoen euro in dit partnerschap via de Horizon 2020 onderzoeks- en innovatieprogramma. De EU-industrie zal deze investering tot wel vijf keer verdubbelen, tot ruim € 5 miljard.

Chinese IMT-2020 (5G)-promotiegroep werd in februari 2013 gezamenlijk opgericht door het Ministerie van Industrie en Informatietechnologie (MIIT), de Nationale Ontwikkelings- en Hervormingscommissie (NDRC) en het Ministerie van Wetenschap en Technologie (MOST) om onderzoek naar 5G-technologie in China te bevorderen en internationale communicatie en communicatie te vergemakkelijken. samenwerking. Tot de leden behoren de belangrijkste exploitanten, leveranciers, universiteiten en onderzoeksinstituten in China. De industriële overeenkomst tussen de 5G PPP Association of Europe en de IMT-2020 (5G) Promotion Association, die klaar staat om te worden ondertekend na de ondertekening van de gezamenlijke verklaring, is eveneens van cruciaal belang voor het succes van de 5G-samenwerking

Op het Mobile World Congress (MWC) 2015 de Europese Commissie en de Europese technologie-industrie presenteerden de visie van de EU op 5G-technologieën en -infrastructuur. Deze ambitieuze strategie geeft de EU een krachtige stem in de volgende fase van de 5G-discussies op mondiaal niveau die moeten leiden tot internationale afspraken, ook over standaarden. (zie ook de toespraak van commissaris Oettinger tijdens het evenement) commissaris Oettinger zal een mondiale workshop over 5G-standaarden en -spectrum organiseren met vertegenwoordigers uit de VS, Zuid-Korea, Japan en China tijdens de ICT-2015 conferentie in Lissabon op 20 oktober 2015.

Via haar Strategie voor de digitale eengemaakte markt, de Commissie zet zich in voor het verbeteren van de spectrumcoördinatie in de EU, vooral met het oog op de toekomstige 5G-behoeften. De Commissie heeft zojuist een herziening van het telecomkader van de EU en wetgevingsvoorstellen presenteren voor een ambitieuze herziening van de EU telecomregels in 2016. Dit omvat een effectievere spectrumcoördinatie en gemeenschappelijke EU-brede criteria voor spectrumtoewijzing op nationaal niveau.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending