Verbind je met ons

Conferentie van de perifere en maritieme regio's van Europa (CPMR)

Oceana schat illegale zwaardvis landingen kosten Italië meer dan € 25 miljoen euro per jaar

DELEN:

gepubliceerd

on

sword_natureswallpaperOceana betreurt het dat de Europese Unie de overbevissing van zwaardvis in de Middellandse Zee blijft negeren, ondanks het feit dat wereldberoemde visserijwetenschappers erop wijzen dat Italië heeft nagelaten ongeveer 41,000 ton te rapporteren in totaal 20 jaar. Dit komt neer op ruim 25 miljoen euro per jaar en 15% van alle vangsten van deze soort in de Middellandse Zee, wat de ernstige overbevissing onderstreept waar het bestand al dertig jaar onder lijdt. Het bestand wordt ernstig bedreigd als de illegale visserij niet aan banden wordt gelegd en de vangsten niet worden gereguleerd om het herstel ervan mogelijk te maken.

“The science is clear: the situation for Mediterranean swordfish is critical and shows no signs of improvement,” says Executive Director of Oceana in Europe Lasse Gustavsson. “Unlike the managed Atlantic stock, Mediterranean swordfish suffers from enduring overfishing, illegal fishing and a serious lack of political willingness to address the problem. We expect better from the European Union – the main culprit of the stock’s depletion – especially considering that the EU is committed and obliged to ensure fisheries are sustainable by 2020.”

Mediterranean swordfish has declined by about two thirds from the early 80s and 2013 witnessed the lowest ever total annual catch on record. Moreover, 72% of the declared landings are juvenile – specimens that hadn’t had the chance to reproduce – further affecting the recovery of this highly overfished stock.

Mediterrane zwaardvis speelt een belangrijke sociaal-economische rol in veel mediterrane kustgemeenschappen en Italië is het leidende land in de visserij. Echter (zoals onthuld door Oceana vorig jaar) Illegaal gevangen zwaardvis blijft schaamteloos de lokale Italiaanse markten betreden tegen hoge prijzen tot € 30/kg – de EU is zich hiervan volledig bewust, maar heeft tot nu toe geweigerd op te treden.

In november zal de Internationale Commissie voor de instandhouding van Atlantische tonijnen (ICCAT), de regionale organisatie voor visserijbeheer die verantwoordelijk is voor het beheer van over grote afstanden migrerende soorten zoals de mediterrane zwaardvis, bijeenkomen in Malta, waar mediterrane zwaardvis deel zal uitmaken van de onderhandelingen. Oceana dringt er bij de lidstaten in de Middellandse Zee en de EU op aan om een ​​goed herstelplan voor zwaardvis in de Middellandse Zee voor te stellen en te garanderen, waarmee het bestand tegen 2020 weer op een duurzaam niveau (MSY) kan worden gebracht.

Meer informatie: Zwaardvis

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending