Verbind je met ons

Zakelijk

SodaStream zet schittering terug in het leven van 1,000 Syrische vluchtelingen in het zuiden van Israël

DELEN:

gepubliceerd

on

750x-1SodaStream International, de Israëlische fabrikant van bruiswatermakers, heeft banen aangeboden aan 1,000 Syrische vluchtelingen in zijn onlangs geopende fabriek in de zuidelijke Israëlische bedoeïenenstad Rahat.

"SodaStream en Rahat kunnen effectief 1,000 personen of tot 200 gezinnen opnemen en hen de kans bieden om een ​​nieuw leven op te bouwen in Israël", aldus SodaStream Chief Executive Officer Daniel Birnbaum en burgemeester van Rahat, Talal Al-Krenawi.

"Als zoon van een overlevende van de Holocaust weiger ik toe te kijken hoe deze menselijke tragedie zich net over de grens in Syrië afspeelt", zei Birnbaum. “Net zoals we altijd ons best hebben gedaan om onze Palestijnse broeders en zusters op de Westelijke Jordaanoever te helpen, is het tijd voor lokale zaken- en gemeenteleiders om de Syrische humanitaire crisis aan te pakken en het initiatief te nemen om mensen in nood te helpen. We kunnen niet van onze politici verwachten dat ze de hele last dragen van het verlenen van hulp aan de vluchtelingen.”

SodaStream haalde vorig jaar de internationale krantenkoppen nadat het doelwit was geworden van de Boycot Divestment Sanctions (BDS) anti-Israëlische beweging voor het exploiteren van een fabriek op de Westelijke Jordaanoever. De faciliteit bood werk aan honderden Palestijnen en bevorderde het samenleven met Joden en Arabieren die daar samenwerkten, maar Sodastream besloot het van de Westelijke Jordaanoever te verwijderen.

Rahat, een stad met 55,000 inwoners, is de grootste bedoeïenenstad ter wereld. Op dit moment is 30 procent van de 1,100 arbeiders in de nabijgelegen fabriek van SodaStream inwoner van Rahat.

“We genieten van een vooruitstrevende, stedelijke levensstijl in Rahat; we hebben onze cultuur en onze stamtradities echter niet opgegeven”, zei Al-Krenawi. “Menselijke waardigheid en gastvrijheid zijn kernwaarden in onze cultuur en we zullen ons niet onverschillig laten voor het lijden van anderen. In deze eerste fase kunnen we 1,000 vluchtelingen opvangen, en door de voortdurende samenwerking met SodaStream zijn we van plan om meer te helpen. We hopen dat de overheid dan onze gezamenlijke inspanning zal steunen.”

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending