Verbind je met ons

China

Republiek China (Taiwan) draagt ​​bij aan de maritieme veiligheid in Somalië

DELEN:

gepubliceerd

on

vurige_cross_the_new_harbour_afpROC-vertegenwoordiger voor de EU en België Tung Kuo-yu en admiraal Sir James Burnell-Nugent, senior fellow van Oceans Beyond Piracy, ondertekenden op 10 september een memorandum van overeenstemming in het Taipei Representative Office in de EU en België, waarmee officieel de maritieme communicatie werd gelanceerd Initiatief. 

Op aanbeveling van de Europese Unie heeft Taiwan Oceans Beyond Piracy een subsidie ​​van 166,000 dollar verstrekt voor het Maritime Communications Initiative, met als doel de maritieme communicatie in Somalië te verbeteren. Deze donatie zal worden gebruikt om gedurende een periode van twee jaar maritieme veiligheidscentra op te zetten in vijf Somalische havens.

Oceans Beyond Piracy heeft samengewerkt met het VN-Bureau voor Drugs en Misdaad, EUCAP Nestor (een Europese missie om de maritieme capaciteiten van landen in de Hoorn van Afrika te vergroten), de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN, de EU Naval Force en het Amerikaanse Afrikaanse Commando om het vergroten van het bewustzijn van de maritieme veiligheid en maritieme communicatiecapaciteiten in heel Somalië. De donatie uit Taiwan zal Oceans Beyond Piracy helpen communicatieapparatuur en duurzame stroomopties te leveren aan de vijf maritieme veiligheidscentra en samen te werken met bovengenoemde partners om de maritieme veiligheid te waarborgen.

Taiwan heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een belangrijke donor van humanitaire hulp en ontwikkelingshulp door noodhulp te bieden aan slachtoffers van natuurrampen, landbouwprojecten te financieren en medische noodhulp te verlenen. Deze donatie laat opnieuw zien dat Taiwan bereid is zoveel mogelijk samen te werken met leden van de internationale gemeenschap, tastbare bijdragen te leveren aan de internationale humanitaire hulpinspanningen en de internationale veiligheid te bevorderen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending