Verbind je met ons

Conflicten

Verklaring van de humanitaire hulp en crisisbeheersing commissaris Christos Stylianides op aanval tegen Internationaal Comité van het Rode Kruis (ICRC) in Jemen

DELEN:

gepubliceerd

on

jemen-vlag-boot_1“De Europese Commissie veroordeelt krachtig de recente aanval door gewapende gewapende mannen op de kantoren van het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) in Aden, Jemen, die ertoe heeft geleid dat het ICRC zijn personeel heeft verplaatst.

“Dergelijke aanvallen zijn een belediging voor het Internationaal Humanitair Recht (IHR). Ze vormen niet alleen een bedreiging voor de veiligheid van humanitaire hulpverleners, maar brengen ook het effectieve verloop van de broodnodige humanitaire operaties in Jemen in gevaar.

“Wij roepen alle partijen bij het conflict op om het Internationaal Humanitair Recht (IHR) te respecteren en zich niet langer op humanitaire hulpverleners te richten, zodat zij hun werk kunnen doen en humanitaire hulp kunnen bieden aan mensen in nood.

“De Europese Commissie blijft humanitaire steun verlenen aan bevolkingsgroepen in Jemen die lijden onder het conflict, ondervoeding en voedselonzekerheid.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending