Verbind je met ons

Voorpagina

'Israël is niet alleen in tegengestelde Iran nucleaire deal'

DELEN:

gepubliceerd

on

376767_iran-centrifuges“Israël is niet de enige die zich verzet tegen de overeenkomst over het Iraanse nucleaire programma… De gematigde Arabische staten oefenen achter de schermen druk uit terwijl Israël dit vooraf doet, maar helaas is hun succes hetzelfde”, schreef de Israëlische politieke commentator Yoaz Hendel. in dagblad Yediot Aharonot, toen hij reageerde op de bewering van de Amerikaanse president Barack Obama dat alleen Israël zich verzet tegen het nucleaire akkoord met Iran.

Israëlische functionarissen, analisten en commentatoren reageerden op Obama's robuuste verdediging van het nucleaire akkoord met Iran in een toespraak aan de American University, terwijl het lobbyen in Washington toeneemt in de aanloop naar een cruciale stemming in het Congres over het akkoord in september.

“Omdat dit zo’n sterke deal is… heeft elk land ter wereld dat publiekelijk commentaar heeft geleverd – met uitzondering van de Israëlische regering – zijn steun betuigd”, aldus Obama.

Ook Yediot Aharonot, Analist Ben-Dror Yemini betwistte de bewering van de Amerikaanse president dat de deal oorlog zal voorkomen en zei: “De president vergist zich. Deze overeenkomst voorkomt oorlog niet, maar brengt deze juist dichterbij omdat het Iran de internationale legitimiteit geeft om de infrastructuur op te bouwen voor de productie van een arsenaal aan kernbommen en omdat het zijn terreurmachine financiert.”

Een niet bij naam genoemde Israëlische functionaris vertelde aan de Jerusalem Post dat hoewel Obama terecht opmerkt dat een nucleair Iran gevaarlijker is dan een Iran met verlichting van de sancties, de overeenkomst Teheran beide overhandigt.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending