Verbind je met ons

Antisemitisme

Opperste Leider van Iran publiceert nieuw boek waarin 'vernietiging' van Israël, waardoor Iran volledige heerschappij in Midden-Oosten

DELEN:

gepubliceerd

on

Ali KhameneiDoor Europe Israel Press Association Senior Media Adviseur Yossi Lempkowicz

Slechts enkele weken nadat de wereldmachten en Iran een akkoord bereikten dat internationale sancties opheft in ruil voor enkele beperkingen op en toezicht op zijn aangekondigde nucleaire programma, dat Iran grotendeels in het geheim heeft ontwikkeld. in een nieuw gepubliceerd boek, Irans Opperste Leider Ayatollah Ali Khamenei (pictured) schetst een "langzame en pijnlijke" strategie om de staat Israël te vernietigen.

Hij beweert dat zijn plan "de hegemonie van Iran" zou bevorderen en tegelijkertijd "de hegemonie van het Westen" uit het Midden-Oosten zou verwijderen.

Iraanse leiders roepen regelmatig en openlijk op tot de vernietiging van Israël. Iran heeft intercontinentale raketten die blijkbaar in staat zijn om Israël te raken, en inlichtingen uit het verleden hebben aangegeven dat Iran onderzoek heeft gedaan naar het uitrusten van een van die raketten met een kernkop.

In dit 416 pagina's tellende boek onder redactie van Saeed Solh-Mirzai, getiteld "Palestina", beveelt Khamenei in plaats van Israël van de kaart te vegen door middel van conventionele oorlogsvoering, een plan van terrorisme en een eeuwigdurende reeks aanvallen met lage intensiteit aan die uiteindelijk het leven van Israëli's ondraaglijk zullen maken. , die grotendeels zouden reageren, veronderstelt de Opperste Leider van Iran, door hun koffers te pakken en het land uit te gaan.

Khamenei maakt zijn standpunt vanaf het begin duidelijk: Israël heeft geen bestaansrecht als staat. Hij gebruikt drie woorden: de ene is "nabudi" wat "vernietiging" betekent, de andere is "imha" wat "uitsterven" betekent en tot slot is er "zaval" wat "uitwissen" betekent.

Hij beweert dat zijn strategie voor de vernietiging van Israël niet gebaseerd is op antisemitisme, dat hij omschrijft als een Europees fenomeen, maar eerder op “goed ingeburgerde islamitische principes”.

advertentie

Hij beschrijft Israël als "een kankergezwel" waarvan de eliminatie zou betekenen dat "de hegemonie en bedreigingen van het Westen in diskrediet zullen worden gebracht" in het Midden-Oosten. In plaats daarvan, schrijft hij, zal de hegemonie van Iran worden bevorderd.

Uiteindelijk zou de internationale gemeenschap het conflict aanpakken waarbij een of ander mechanisme zou worden geïmplementeerd dat de "kankergezwel" van Israël en, ogenschijnlijk, de door Palestijnen gecontroleerde gebieden transformeert in een enkele entiteit onder islamitische heerschappij waar de Joden die geen "echte wortels" kunnen bewijzen in hun oude thuisland zou moeten vertrekken en de rest zou als "beschermde minderheid" in de nieuwe staat Palest moeten blijven

De drie belangrijkste redenen van de opperste leider om de Joodse staat te willen vernietigen, zijn: de bezetting van Jeruzalem, de niet aflatende strijdlust tegen moslims en de intieme relatie met de 'Grote Satan', de Verenigde Staten.

Khamenei houdt vol dat hij geen "klassieke oorlogen" aanbeveelt om Israël van de kaart te vegen. Evenmin wil hij “de Joden afslachten”. Wat hij aanbeveelt, is een lange periode van oorlogsvoering met lage intensiteit, bedoeld om het leven voor een meerderheid van de Israëlische Joden onaangenaam, zo niet onmogelijk te maken, zodat ze het land verlaten.

Zijn berekening is gebaseerd op de veronderstelling dat grote aantallen Israëli's een dubbele nationaliteit hebben en emigratie naar de Verenigde Staten of Europa verkiezen boven dagelijkse doodsbedreigingen.

Khamenei betoogt ook dat als Joden Israël zouden beginnen te verlaten als gevolg van aanhoudende en groeiende bedreigingen, de VS hun steun aan de Joodse Staat zouden kunnen intrekken.

Khamenei rekent op wat hij ziet als “Israëlmoeheid”. De internationale gemeenschap zou gaan zoeken naar wat hij noemt "een praktisch en logisch mechanisme" om het oude conflict te beëindigen. Hij sluit de tweestatenformule, die door Europa wordt gesteund, in welke vorm dan ook uit. '"De oplossing is een éénstaatformule", verklaart hij. De staat die Palestina zou heten, zou onder islamitische heerschappij staan, maar zou niet-moslims, waaronder 'enkele Israëlische joden' die zouden kunnen bewijzen dat ze 'echte wortels' in de regio hebben, als 'beschermde minderheden' laten blijven.

Khamenei's boek gaat ook over de holocaust, die hij beschouwt als "een propagandatruc" of een betwiste bewering. "Als er zoiets was", schrijft hij, "weten we niet waarom het is gebeurd en hoe."

Khamenei heeft sinds de jaren negentig contact met professionele ontkenners van de holocaust. In 1990 nodigde hij de Zwitserse holocaust-ontkenner Jürgen Graf uit in Teheran en ontving hem in privé-audiënties. De Franse holocaustontkenner Roger Garaudy, een stalinist die zich bekeerde tot de islam, werd in Teheran ook geprezen als 'Europa's grootste nog levende filosoof'.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending