Verbind je met ons

België

Proximus, VUB en ULB ondertekenen technologieovereenkomst met Huawei

DELEN:

gepubliceerd

on

proximus-huaweiProximus, VUB en ULB ondertekenden een Memorandum of Understanding (MoU) met Huawei tijdens de Koninklijke missie in Peking, China op 24 juni. Huawei en Proximus zullen gezamenlijk geavanceerde ICT-infrastructuur leveren en implementeren, zoals maar niet beperkt tot 5G-technologie, voor het Leer- en Innovatiecentrum dat tot doel heeft het traditionele bibliotheekconcept uit te breiden door de nieuwste informatie- en communicatietechnologieën te integreren. Het centrum is een initiatief van VUB en ULB. Proximus is een belangrijke partner van het Leer- en Innovatiecentrum.

De universiteiten van de VUB en de ULB willen een campus van de toekomst creëren door een innovatief, visionair concept te ontwikkelen, waarbij ze profiteren van de huisvesting van hun faculteiten Wetenschappen en Ingenieurswetenschappen op één enkele campus in Brussel.

Als belangrijke private partner van het project zal Proximus de 'campus van de toekomst' voorzien van ICT-infrastructuur, apparatuur en connectiviteit. In het Leer- en Innovatiecentrum zal de Proximus 'Innovation Lounge' worden geïnstalleerd, die een inspirerende ontmoetingsplaats zal worden voor studenten en onderzoekers, waar ze de nieuwste doorbraken in de allernieuwste technologie zullen kunnen adopteren en bestuderen.

Huawei zal samenwerken met Proximus om innovatieve ICT-infrastructuur uit te rollen. Draadloze technologie van de volgende generatie, zoals, maar niet alleen, 5G-connectiviteit voor het Leer- en Innovatiecentrum, zal een belangrijk onderdeel zijn van deze samenwerking. Het centrum zal tot de eerste 5G-toepassingen in België behoren. Huawei lanceerde in mei zijn European Research Centre (ERI) in België om de onderzoeksinspanningen van het bedrijf te stimuleren om 5G-technologie werkelijkheid te maken.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending