Verbind je met ons

Voorpagina

Hindoes loven Kazachstan voor 5th Wereld Religieuze Congress

DELEN:

gepubliceerd

on

photo_57020Hindoes hebben Kazachstan toegejuicht voor de V Congres van leiders van wereldreligies en traditionele religies, die van 10 tot en met 11 juni in de hoofdstad Astana wordt gehouden.

De hindoe-staatsman Rajan Zed prees in een verklaring in Nevada (VS) de president van Kazachstan Nursultan Abishevich Nazarbayev, bijgestaan ​​door senaatsvoorzitter Kassym-Jomart Tokayev, voor het samenbrengen van religieuze wereldleiders, politici en internationale organisaties om naar verluidt de problemen te bespreken waarmee de mensheid wordt geconfronteerd, om een mondiale dialoog tussen religies en culturen, en het versterken van het wederzijds begrip tussen religieuze gemeenschappen via dit congres.

Zed, voorzitter van de Universal Society of Hinduism, noemde het een “stap in de positieve richting” en wees erop dat een serieuze en eerlijke interreligieuze dialoog in de wereld de noodzaak van dit moment was.

Rajan Zed zei verder dat religie de krachtigste, meest complexe en verreikende kracht in onze samenleving was, dus we moeten het serieus nemen. En we wisten allemaal dat religie veel meer omvatte dan onze eigen specifieke traditie / ervaring.

Zed benadrukte de voordelen van de interreligieuze dialoog en merkte op dat we in ons gedeelde streven naar de waarheid van elkaar kunnen leren en zo dichter bij de waarheid kunnen komen. Deze dialoog zou ons kunnen helpen de stereotypen, vooroordelen en karikaturen te overwinnen die ons door vorige generaties zijn doorgegeven.

Het congres, dat wordt bijgewoond door 80 delegaties uit meer dan 40 landen, heeft als hoofdthema ‘Dialoog tussen religieuze leiders en politici in naam van vrede en ontwikkeling’ en heeft tot doel een cultuur van tolerantie en wederzijds respect te bevorderen. Verschillende kwesties die besproken worden, zijn de verantwoordelijkheid van religieuze en politieke leiders tegenover de mensheid; de invloed van religie op jongeren; nieuwe trends en vooruitzichten op interactie tussen religie en politiek; dialoog gebaseerd op wederzijds respect en begrip tussen de leiders van wereldreligies en traditionele religies ter wille van vrede, veiligheid en harmonie; rapporten suggereren.

Country of spectacular Tian Shan or Altay Mountains and steppes, Kazakhstan has large mineral resources and huge economic potential and is the world’s largest producer of uranium. Hinduism, oldest and third largest religion of the world, has about one billion adherents and moksh (liberation) is its ultimate goal.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending