Verbind je met ons

EU

Toespraak door VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon en debat over de G7

DELEN:

gepubliceerd

on

20150526PHT59633_originalVN-secretaris-generaal Ban Ki-moon spreekt het Europees Parlement toe
VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon zal vandaag (15 mei) om 15 uur een formele toespraak houden voor het Parlement. Van hem wordt verwacht dat hij de recente vluchtelingentragedies in het Middellandse Zeegebied zal bespreken en de EU-migratieagenda zal steunen.

Ban Ki-moon sprak de Tweede Kamer voor het laatst toe op 19 oktober 2010 in Straatsburg. Onmiddellijk na zijn toespraak zal hij EP-voorzitter Martin Schulz ontmoeten.

Debat over de G7-agenda

Na de formele vergadering zullen de leden van het Europees Parlement de voorbereidingen voor de 41e G7-top in Beieren bespreken met vicevoorzitter van de Commissie, Frans Timmermans. Ontwikkeling en milieubescherming zullen bovenaan de agenda komen te staan. De leiders van Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Groot-Brittannië, de VS en de EU ontmoeten elkaar op 7 en 8 juni. Rusland werd vorig jaar geschorst uit de G8 na de annexatie van de Krim.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending