Verbind je met ons

Conflicten

Georgische president: Rusland krijgt meer van het werken met Europa dan tegen aanvallen van zijn buren

DELEN:

gepubliceerd

on

20150513PHT55301_originalGeorgische president Giorgi Margvelashvili (rechts) in het Europees Parlement ©CC/Facebook/Margvelashvili/LeliBlagonravova
Hoe moet de EU omgaan met haar buurlanden in het oosten? De Georgische president Giorgi Margvelashvili deelde zijn mening toen hij zich op 11 mei bij de commissie Buitenlandse Zaken voegde om het Oostelijk Partnerschap te bespreken voorafgaand aan de top in Riga op 21 en 22 mei. Daarna sprak hij over hoe het partnerschap voor zijn land uitpakt en hoe de EU met Rusland moet omgaan.

Functioneert het Oostelijk Partnerschap zoals het zou moeten? Is er iets dat verbeterd kan worden?
Het heeft een positieve impact gehad op Georgië, niet alleen omdat we de associatieovereenkomst hebben bereikt, maar ook omdat het ons kansen en mechanismen heeft geboden om onze economie, samenleving en ons politieke systeem te hervormen en om actiever samen te werken met onze Europese partners. gebaseerd op juiste principes, waarbij we meer geven voor meer. Als je meer wilde doen, krijg je meer. We moeten de agenda en de geest van het Oostelijk Partnerschap handhaven, dat welvaart, stabiliteit en een betere toekomst zal brengen, niet alleen voor de landen van het Oostelijk Partnerschap, maar ook voor de landen van het Oostelijk Partnerschap. ook aan hun buren, inclusief Rusland, als zij erbij betrokken raken.

Hoe moet de EU met Rusland omgaan?

Het beleid om met Rusland samen te werken en het een meer Europees land te maken en het de kans te geven op economische, culturele, sociale en politieke partnerschappen is het juiste om te doen. Rusland heeft een groot potentieel, een geweldige cultuur en een aanzienlijke economie.

Wat de Russische Federatie nodig heeft is een betere democratie en een hervormde economie, en zij moet stappen zetten in de richting van een modernisering van de samenleving. Deze problemen worden niet opgelost door uw buren aan te vallen, maar door samen te werken met de Europeanen.

De EU moet geld reserveren om Rusland te weerstaan, zeggen Europarlementariërs van Buitenlandse Zaken

Meer informatie

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending