Verbind je met ons

Conflicten

Mark Demesmaeker MEP reist naar Oekraïne

DELEN:

gepubliceerd

on

Mark-DemesmaekerMorgen (14 mei) ECR-Europarlementariër Mark Demesmaeker (foto) reist naar Oekraïne om de huidige oorlogssituatie te observeren. Het meest interessante bezoek zal Marioepol zijn, een haven van cruciaal economisch belang aan de Zee van Azov, waar de wapenstilstand elke dag wordt geschonden. Gisteren kwamen drie regeringssoldaten om het leven. Ook de humanitaire situatie is zeer kritiek, gezien het grote aantal binnenlandse ontheemden.

Bovendien zal Mark enkele contacten op hoog niveau hebben, met de voorzitter van het parlement en de premier. Ze zullen praten over veiligheids- en hervormingsvraagstukken.

Mark reist naar Oekraïne met 'Vrienden van Europees Oekraïne', een groep Europarlementariërs die de relatie tussen de EU en Oekraïne probeert te verbeteren en waarvan Mark vice-voorzitter is.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending