Verbind je met ons

EU

Europadag 9 mei: Schulz en Mogherini nemen deel aan burgerdialogen op EXPO Milaan en openen EU-paviljoen

DELEN:

gepubliceerd

on

schulz_mogheriniOp 9 mei 2015 viert de Europese Unie Europadag in haar lidstaten en over de hele wereld. Ter gelegenheid van deze gelegenheid zullen de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz, en de hoge vertegenwoordiger van de Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid/vicevoorzitter van de Commissie (HV/VV), Federica Mogherini, het EU-paviljoen van EXPO Milaan openen en van gedachten wisselen met meer dan 1 mensen. burgers om hun ideeën en standpunten over de EU te horen.

Tijdens deze burgerdialoog zullen voorzitter Schulz en HV/VV Mogherini met studenten en EXPO-bezoekers van gedachten wisselen over de Europese Unie, haar beleid op het gebied van duurzaamheid en de rol van Europa in de wereld.

De voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz zei: “Duurzaamheid, of het nu gaat om de voedselproductie, het gebruik van natuurlijke hulpbronnen of van de overheidsfinanciën, is een centrale doelstelling van het optreden van de Europese Unie. Duurzaamheid is niet alleen economisch zinvol, maar het is ook "Een essentieel principe om mondiale solidariteit en solidariteit tussen de generaties te garanderen. Ik kon geen betere setting en betere manier bedenken om de Dag van Europa te vieren dan door middel van een dialoog met burgers over het thema duurzaamheid op de EXPO Milaan. Ik kijk ernaar uit om te horen hun standpunten, ideeën en suggesties over hoe de EU haar actie voor een eerlijkere en duurzamere wereld voor iedereen kan opvoeren."

HR VP Federica Mogherini zei: "Expo Milaan 2015 is een geweldige kans om bij te dragen aan het publieke debat over enkele van de meest urgente mondiale uitdagingen van onze tijd. Vreedzame duurzame ontwikkeling, gelijkheid en kwaliteit in het voedselsysteem en natuurlijk gendergelijkheid en de uitroeiing van armoede zijn kwesties waarbij de EU betrokken is en moet blijven bij haar burgers, het maatschappelijk middenveld en internationale organisaties. Het vieren van de Dag van Europa met een burgerdialoog op de Expo Milaan zal een geweldige manier zijn om deze reis voort te zetten door de oorspronkelijke inspiratie van onze gemeenschappelijke Europees project: het delen van fundamentele waarden en belangen om vrede, ontwikkeling en echte vooruitgang op te bouwen, en om samen de mensenrechten te bevorderen."

Na een ceremonie van het hijsen van de vlag met het volkslied van de EU ter gelegenheid van de verjaardag van de Schuman-verklaring zullen voorzitter Martin Schulz, HV/VV Federica Mogherini en ongeveer 1,000 burgers samenkomen om te bespreken hoe de EU er in de toekomst uit moet zien, hoe het kan de uitdagingen van duurzaamheid het hoofd bieden en weten wat zijn rol in de internationale arena zou moeten zijn.

Het debat zal worden gemodereerd door Monica Maggioni, directeur van RaiNews24. Burgers kunnen persoonlijk debatteren of opmerkingen indienen via de Twitter-hashtag #EUdialogues.

Na de burgerdialoog zullen voorzitter Schulz en HV/VV Mogherini het EU-paviljoen officieel openen.

advertentie

Het evenement wordt uitgezonden door RAI en opnieuw uitgezonden door EbS om 11:00 CET, en zal worden gevolgd door een fotomoment en verklaringen aan de deur in het EU-paviljoen.

Achtergrond

Het concept van Dialogen burgers bouwt voort op het model van "gemeentehuisvergaderingen" of lokale fora waarin politici luisteren naar en debatteren met burgers over beleid en beslissingen die worden genomen.

Op donderdag 30 april 2015 heeft het Europees Parlement een resolutie over de thema's van de Milanese EXPO, waarin een aantal acties werd geschetst die de EU en haar lidstaten moeten ondernemen om ondervoeding te bestrijden en het recht op voedsel voor iedereen veilig te stellen.

Meer informatie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending