Verbind je met ons

Afrika en India

'Nul malariadoden' in 2030?

DELEN:

gepubliceerd

on

Insecticide-resistent-Malaria-dragende-muggen-gespot-in-MaliCampagnevoerders hebben aangedrongen op een groter publiek bewustzijn over malaria en wat er moet gebeuren om tegen 2030 wereldwijd nul sterfgevallen door malaria te bereiken.

De EU-leiders worden specifiek gevraagd om in september tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties overeenstemming te bereiken over een ambitieuze reeks duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s).

De campagne wordt geleid door ONE Youth Ambassadors, een initiatief dat meer dan 250 jonge activisten in heel Europa in staat stelt de strijd tegen extreme armoede te voeren.

Veronika Józsa, een ONE Jeugdambassadeur, zei: “Dit gaat allemaal over het vergroten van het bewustzijn over malaria en het betrekken van het publiek bij de strijd tegen deze dodelijke, maar toch te voorkomen ziekte. De helft van de wereldbevolking leeft nog steeds in gebieden waar het risico bestaat dat malaria wordt overgedragen, en de ziekte is nog steeds de grootste doodsoorzaak onder kinderen onder de vijf jaar.

“Dit is geen acceptabele situatie. Als Europese burgers moeten we ervoor zorgen dat onze vertegenwoordigers ziekten zoals malaria frontaal aanpakken.”

Zij zei EU Reporter: “Dit jaar hebben de wereldleiders een geweldige kans om zich in te zetten voor nul sterfgevallen door malaria, binnen een groter pakket doelstellingen die zijn ontworpen om extreme armoede uit te roeien en een einde te maken aan de epidemieën van ziekten zoals AIDS, tuberculose en malaria, tegen 2030.

“Deze kans kan niet over het hoofd worden gezien, omdat deze het potentieel heeft om een ​​enorm verschil te maken in de levens van mensen in de armste landen – waar malaria en andere dodelijke ziekten het hardst toeslaan. Wij, als burgers, moeten onze vertegenwoordigers ertoe aanzetten het juiste te doen.”

advertentie

Het eerste Youth Ambassadors Program werd gelanceerd in 2014 en loopt dit jaar gelijktijdig in België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland, Duitsland, Ierland en Italië.

Dit jaar zal de wereld zich engageren voor een nieuwe reeks Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, die in september zullen worden onthuld.

Deze doelstellingen zullen de millenniumdoelstellingen voor ontwikkeling vervangen en zullen de historische doelstelling uiteenzetten om tegen 2030 een einde te maken aan de extreme armoede.

Malaria is een tropische en potentieel dodelijke ziekte die wordt veroorzaakt door parasieten en wordt overgedragen via de beet van een geïnfecteerde Anopheles-mug.

Actievoerders zeggen dat een grote toename van de beschikbare middelen om malaria te bestrijden (zoals het Wereldfonds voor de bestrijding van AIDS, Tuberculose en Malaria) “grote positieve” gevolgen voor de gezondheid heeft gehad: sinds het jaar 2000 zijn de sterfgevallen door malaria gehalveerd.

In 2013 waren er echter wereldwijd nog steeds naar schatting 198 miljoen gevallen van malaria en 584,000 sterfgevallen. Ongeveer 90% van alle sterfgevallen door malaria vindt plaats in het ten zuiden van de Sahara gelegen deel van Afrika, waar gemiddeld bijna elke minuut van de dag een kind aan malaria sterft.

ONE is een campagne- en belangenorganisatie van meer dan 6 miljoen mensen die actie ondernemen om een ​​einde te maken aan extreme armoede en vermijdbare ziekten, vooral in Afrika.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending