EU stelt voor om humanitaire hulp te verhogen met € 50 miljoen commissaris Stylianides bezoekt Zuid-Sudan

christos_stylianides-1900x700_cHumanitaire hulp en Crisismanagement commissaris Christos Stylianides (foto), wie Zuid-Soedan bezoekt, kondigt aan dat de Commissie nieuwe essentiële steun vraagt ​​voor een bedrag van 50 miljoen euro van de Europese Unie voor de slachtoffers van deze humanitaire crisis.

"Ik heb het immense lijden van de bevolking van Zuid-Sudan uit de eerste hand meegemaakt. Mensen die gedwongen zijn hun huizen te verlaten en wanhopig op zoek zijn naar een veilige plek om te wonen. Mensen die geen mogelijkheid hebben om hun brood te verdienen. Ze hebben genoeg geleden! ", Zei commissaris Stylianides.

"Humanitaire hulp redt levens, maar het kan de crisis niet oplossen. Een duurzaam vredesakkoord is dringend nodig. Ik doe een beroep op de verschillende gevechtsgroepen in Zuid-Sudan voor vrede en verzoening. Zuid-Soedanese leiders moeten een einde maken aan het onnodige lijden van hun mensen die het veel beter verdienen, "voegde de commissaris eraan toe.

Het nieuwe steunpakket zal, zodra het door de begrotingsautoriteiten is goedgekeurd, de humanitaire hulp van de Commissie voor Zuid-Sudan en de buurlanden die door de crisis zijn getroffen, op 120.5m voor 2015 brengen. Het zal onmiddellijk levensreddende hulp bieden (onderdak, water, hygiëne en bescherming) voor de meest kwetsbare Zuid Soedanezen binnen en buiten hun land.

Achtergrond

Al meer dan een jaar lang wordt 's werelds jongste staat geplaagd door een grote crisis die de hele regio treft, waaronder Kenia, Ethiopië, Soedan en Oeganda. Meer dan twee miljoen mensen zijn hun huizen ontvlucht, waaronder meer dan een half miljoen vluchtelingen in de buurlanden.

De humanitaire situatie in het land is ernstig sinds het geweld uitbrak in 2013. De belangrijkste humanitaire behoeften zijn voedsel, schoon water, gezondheidszorg, onderdak, sanitaire voorzieningen, hygiëne en bescherming.

De VN schat dat 2.5 miljoen mensen in Zuid-Soedan momenteel met ernstige voedselzekerheid worden geconfronteerd en dat de situatie verder kan verslechteren.

Humanitaire organisaties hebben moeite om de mensen te bereiken die hulp nodig hebben, door aanvallen op hulpverleners en algemene onveiligheid. De Commissie handhaaft een

team van humanitaire deskundigen in Zuid-Sudan, waar zij de situatie opvolgen, de behoeften beoordelen en toezien op het gebruik van EU-middelen.

Meer informatie

Zuid-Sudan factsheet

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Conflicten, EU, Europese Commissie, Humanitaire hulp, Humanitaire financiering, Politiek, Zuid-Soedan, Wereld

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *