Verbind je met ons

Conflicten

Persverklaring van PES Group President Catiuscia Marini

DELEN:

gepubliceerd

on

Catiuscia Marini"We moeten snel handelen om een ​​einde te maken aan de dodelijke uitbuiting van degenen die hopen op een betere toekomst", dringt de voorzitter van de PES-fractie in het Comité van de Regio's aan, aan de vooravond van de bijeenkomst van de Europese Raad om de vluchtelingencrisis in het Middellandse Zeegebied te bespreken. "Terwijl honderden dag na dag voor onze deur verdrinken, en de meest direct betrokken landen en regio's vanwege hun positie worstelen om veiligheid en een minimum aan welkom te bieden, gaan de debatten op EU-niveau door alsof er niets is gebeurd", benadrukt ze.

De president van de regio Umbrië (Italië) herinnert eraan dat, na de tragedie van Lampedusa in 2013 en de wildgroei aan verklaringen van shock en afschuw, de operatie Mare Nostrum van Italië nog steeds niet werd gesteund om gezamenlijk door de EU te worden voortgezet. "Nu is het overduidelijk dat geld besparen op zoek- en reddingsacties elke dag levens kost", zegt ze, wijzend op de ernstige moeilijkheden waarmee lokale en regionale autoriteiten worden geconfronteerd in de landen die de eerste toegangspoort tot Europa zijn.

"We weten dat het moeite kost om burgers in onze steden en regio's uit te leggen wat er moet gebeuren, dat wil zeggen om solidariteit te bieden en mensen in nood te helpen. Maar op onze beurt hebben we solidariteit nodig van alle EU-lidstaten en een gemeenschappelijke EU migratiebeleid", dringt ze aan en roept op tot meer inspanningen om mensen in direct gevaar te redden, maar ook tot eerlijke en transparante manieren voor alle lidstaten om een ​​deel van de vluchtelingen op te vangen en te integreren. "We moeten werken aan een beleidskader dat asiel biedt aan degenen die er recht op hebben, en legale en gereguleerde immigratiekanalen voor degenen die om andere redenen willen komen. Alleen dan kunnen 'wij' Europa zijn!", besluit ze.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending