Verbind je met ons

Conflicten

ULIE initieert veranderingen in de EU-benadering van het ondersteunen van de particuliere sector in Oekraïne door de herziening van het Europees nabuurschapsbeleid

DELEN:

gepubliceerd

on

Anatoliy KinakhOp 21 april 2015 organiseerde de Oekraïense Liga van Industriëlen en Ondernemers (ULIE) een formele receptie in Brussel om de opening van haar vertegenwoordigingskantoor in de EU te vieren. Belangrijke functionarissen van de Europese Commissie, de Europese Dienst voor extern optreden en leden van het Europees Parlement die betrokken zijn bij Oekraïense kwesties, evenals tal van Europese bedrijfsleiders en hoofden van nationale bedrijfs- en werkgeversverenigingen, woonden het evenement bij dat werd georganiseerd door ULIE-president, de heer Anatoliy Kinakh. (foto), hoofd van de EU-delegatie in Oekraïne, ambassadeur Jan Tombinski en hoofd van de missie van Oekraïne bij de EU, ambassadeur Kostiantyn Elisieiev.

Naast de receptie belegde de ULIE-delegatie een werkvergadering met leden van het Europees Parlement, vertegenwoordigers van de Europese Commissie en de EDEO om prioritaire kwesties te bespreken die essentieel zijn voor de modernisering en ontwikkeling van de Oekraïense economie.

“Oekraïne moet zijn 'huiswerk' doen om de binnenlandse economie aan te passen aan de voorwaarden van de associatieovereenkomst EU-Oekraïne en de invloed van het maatschappelijk middenveld te versterken bij het bepalen van de kwaliteitsnormen en de dynamiek van structurele hervormingen in het land. We zullen ons blijven richten op de ontwikkeling van de particuliere sector, die banen creëert en belastingen genereert voor de begroting. Dit is van cruciaal belang in de context van de huidige economische neergang en de veranderende omgeving voor Oekraïense ondernemingen die wordt voorzien in de volledige uitvoering van de EU-Oekraïne DCFTA die in 2016 van start gaat”, aldus Inakh.

Volgens de heer Kinakh heeft de Oekraïense delegatie tijdens de ontmoeting met de Europese partners een discussie op gang gebracht over de herziening van het Europees nabuurschapsbeleid met het oog op het verhogen van de financiële steun van de EU voor de Oekraïense particuliere sector.

“Het huidige EU-steunpakket voor Oekraïne bedraagt ​​ongeveer 11 miljard euro tot 2020, waarvan meer dan 3/4 uit leningen bestaat, terwijl de rest bestaat uit schenkingen. Slechts ongeveer 3% van deze middelen (250-350 miljoen euro) is echter bedoeld voor steun aan kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's) in Oekraïne. Toch is zelfs de toegang tot dit deel van de fondsen behoorlijk problematisch. Europese steun is bijna onbereikbaar voor Oekraïense bedrijven, voornamelijk vanwege de onrealistische voorwaarden voor leningen. Het moet worden aangepast aan de huidige realiteit in Oekraïne”, benadrukte Kinakh.

De ULIE-delegatie verzocht de EU om goedkeuring en steun voor de uitvoering van een nieuw voorgesteld industriebeleid voor Oekraïne dat onlangs is goedgekeurd door de Commissie industriebeleid en ondernemerschap van het Oekraïense parlement – ​​het enige overheidsorgaan dat zich momenteel bezighoudt met kwesties van industrieel en ondernemersbeleid in Oekraïne, nadat het ministerie van Industrieel Beleid werd opgeheven en het ministerie van Economische Zaken trok zich terug uit deze belangrijke kwestie.

Ook bespraken de partijen de recente toetreding van Oekraïne tot Horizon 2020 en de mogelijke toetreding tot COSME in de nabije toekomst – pan-Europese programma's die nieuwe kansen bieden voor Oekraïense ondernemers, zowel in Oekraïne als in de EU.

advertentie

 Specificaties

Om 18 uur vond een formele receptie plaats in het Sofitel Brussels Europe Hotel, Place Jourdan 00, Brussel, België, om de opening te vieren van het vertegenwoordigingskantoor van de Oekraïense Liga van industriëlen van ondernemers in de EU.

Naast A. Kinakh en ambassadeurs K. Yelisieiev en J. Tombinski waren er vooraanstaande sprekers:

  • Ryszard Czarnecki, vicevoorzitter, Europees Parlement;
  • Petra Austrevicius, Europarlementariër, hoofd van de informele groep Vrienden van Oekraïne in het Europees Parlement;
  • Dirk Schübel, afdelingshoofd, Bilateraal Oostelijk Partnerschap, EDEO;
  • Philippe Cuisson, Oekraïne Steungroep, DG NEAR;
  • Markus Beyer, directeur-generaal, Businesseurope.

Het kantoor van ULIE Brussel als vertegenwoordiging van het Oekraïense bedrijfsleven in Europa, waarmee het probeert samen te werken met vele andere bedrijfsverenigingen in Oekraïne die werken aan het waarborgen van de welvaart van Oekraïne door middel van de ontwikkeling van de binnenlandse particuliere sector. Het vertegenwoordigingskantoor richt zich met name op drie belangrijke werkstromen:

  • B2B contacten voor de Oekraïense bedrijven, bilaterale investeringen en import/export facilitering;
  • samenwerking met EU-instellingen (de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Europese Dienst voor extern optreden) bij de uitvoering van effectief beleid ter ondersteuning van de industriële en ondernemersontwikkeling in Oekraïne; ook deelname aan de herziening van het Europees nabuurschapsbeleid met betrekking tot Oekraïne, en;
  • promotie onder de Oekraïense bedrijven en onderwijsinstellingen van door de EU gefinancierde programma's en instrumenten die beschikbaar zijn voor Oekraïne en de organisatie van opleidingsevenementen om deelname aan dergelijke programma's aan te moedigen.

 De Oekraïense Liga van Industriëlen en Ondernemers (ULIE) is de grootste bedrijfsvereniging in Oekraïne met leden variërend van grote verticaal geïntegreerde bedrijven tot kleine/middelgrote ondernemingen. Al meer dan 20 jaar is de belangrijkste missie van de Liga het bevorderen en beschermen van de belangen van binnenlandse bedrijven in Oekraïne en in het buitenland. Met centrale kantoren in Kiev beheert de ULIE 28 regionale dochterondernemingen, 73 filialen, 22 vertegenwoordigingen en 34 commissies in Oekraïne, samen met 22 vertegenwoordigingen in andere landen, waaronder één in Brussel. Vandaag is ULIE's begonnen aan haar historische missie om de integratie van Oekraïne in de economische markt van de EU te ondersteunen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending