Verbind je met ons

Conflicten

Europees Parlement deze week: investeringsplan van 315 miljard euro, robots en consumentenveiligheid

DELEN:

gepubliceerd

on

EPEP-leden stemmen deze week over het investeringsplan van 315 miljard euro om de economie van de EU te stimuleren en nieuwe regels om ervoor te zorgen dat veiligheidsuitrusting werkt zoals geadverteerd. Een nieuwe werkgroep over robotica komt voor het eerst bijeen, terwijl EP-leden ook stemmen over een voorstel om er bij de Zwitserse regering op aan te dringen haar afspraken over migratie met de EU na te komen. Daarnaast zullen de fracties van het Parlement zich voorbereiden op de plenaire vergadering van volgende week.

De commissies begroting en economische zaken stemmen maandag (20 april) over het Europees Strategisch Investeringsfonds om de economie van de EU te stimuleren. Over de details van de financiering van het plan van 315 miljard euro moet nog worden onderhandeld met de nationale regeringen en de Europese Commissie. Alle Europarlementariërs stemmen erover tijdens een plenaire vergadering in juni.

De ontwikkelingscommissies stemmen maandag over hoe de ontwikkelingshulp van de EU moet worden gefinancierd in de aanloop naar een internationale conferentie over ontwikkelingsfinanciering in Addis Abeba in juli en ook over de nieuwe mondiale ontwikkelingsdoelen waarover overeenstemming moet worden bereikt op de VN-top in New York in september 2015.

Eveneens op maandag stemt de commissie interne markt over een ontwerpverslag, waarin de Zwitserse regering wordt opgeroepen haar verplichtingen na te komen in het kader van de overeenkomst inzake vrij verkeer van personen na het referendum van het land in 2014 over het beperken van immigratie naar Zwitserland.

De subcommissie veiligheid en defensie bespreekt maandag de trainingsmissie van de EU in Somalië met brigadegeneraal Antonio Maggi, de commandant van de missie, en Gábor Iklódy, de directeur van het directoraat crisisbeheer en planning van de Europese Dienst voor extern optreden.

De commissie interne markt stemt donderdag over een richtlijn waarin nieuwe regels worden vastgelegd voor persoonlijke beschermingsmiddelen zoals reddingsvesten, fietshelmen en ovenhandschoenen.

De werkgroep robotica van de commissie juridische zaken komt donderdag voor het eerst bijeen. Robotica wordt een onderdeel van het dagelijks leven, dus er is een toenemende behoefte aan een adequaat wettelijk kader. De werkgroep die wordt opgericht, moet de weg vrijmaken voor civielrechtelijke regels over robotica en kunstmatige intelligentie.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending