Verbind je met ons

China

'China Unlimited'-wedstrijd ter gelegenheid van 40 jaar China-EU-diplomatie

DELEN:

gepubliceerd

on

thediplomat_2014-01-27_20-00-58-386x289De Missie van China bij de EU heeft een China-gerelateerde wedstrijd aangekondigd ter ere van de 40th verjaardag van de diplomatieke betrekkingen tussen de EU en China.

De diplomatie tussen China en de EU heeft de veertig bereiktth jaar, en de Missie van China heeft, in samenwerking met het Europacollege en Atlas International Culture, besloten een speciale wedstrijd te organiseren om deze mijlpaal te vieren.

De wedstrijd, genaamd China Unlimited, heeft tot doel verbeterde betrekkingen tussen de EU en China aan te tonen door Europese burgers uit te nodigen hun perceptie van China te laten zien door middel van een essay, foto's, een video of een kunstwerk. Deelname staat open voor mensen uit heel Europa, zonder leeftijdsgrenzen en met een vrije interpretatie van het onderwerp. China Unlimited hoopt Europese burgers te bereiken door de deelnemers zich creatief over China te laten uiten.

Ambassadeur Yang Yanyi zei: “De 40e verjaardag van de diplomatieke banden tussen China en de EU die dit jaar wordt gevierd, is een waardevolle gelegenheid om naar de toekomst te kijken en onze samenwerking te verdiepen, wat ook betekent dat we ons cultureel begrip moeten ontwikkelen.”

Deelnemers hebben tijd tot 31 juli om hun werk in te dienen. Na de inzending worden de creaties van de deelnemer op de China Unlimited-website geplaatst, waar kijkers kunnen stemmen op hun favoriete stuk. Een panel van hooggeplaatste juryleden zal vervolgens beslissen over de definitieve selectie, en de winnaar zal bekend worden gemaakt tijdens een evenement in Brussel in september.

Ter gelegenheid van deze gelegenheid zullen er bovendien ook andere evenementen rond Brussel worden gepland. Brussel zal de komende maanden ‘bruisen’ met China-gerelateerde evenementen, waaronder qi gong-workshops, een Chinees filmfestival en een tafeltenniswedstrijd.

De missie van China bij de EU werd in 1975 in Brussel opgericht. Hun doel is om de samenwerking tussen de twee partijen te vergroten, te blijven werken aan het bevorderen van de betrekkingen tussen China en de EU en het bevorderen van uitwisselingen.

advertentie

Klik hier om mee te doen aan de wedstrijd.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending