Verbind je met ons

Digitale technologie

Flexibel gebruik van UHF-band 'essentieel voor de toekomst van Europese mobiele breedband en omroep'

DELEN:

gepubliceerd

on

Anna Bouverot GSMA-directeur-generaal Anne Bouverot (foto) presenteerde vandaag (16 april) de volgende verklaring na de conclusie van de openbare raadpleging van het Lamy-rapport, waarin de Europese Commissie wordt verzocht om flexibiliteit voor toekomstig gebruik te omarmen bij het overwegen van reacties op haar raadpleging over de toekomst van de UHF-spectrumband.

“The rapid evolution in mobile broadband and broadcast services requires Europe to keep all options open for how the UHF spectrum band will be used. Mobile data is rising rapidly as more people consume increasing amounts of content on mobile devices. In the past week alone, two of Europe’s leading broadcasters1 have emphasised the need to transition to an ‘Internet-first’ and ‘mobile-first’ content delivery platform. However, Europe has fallen behind other developed regions in the mobile Internet race, putting the future of mobile and broadcasting as well as the wider economy at risk.

“De UHF-band is het meest veelbelovende frequentiebereik voor het uitbreiden van voordelige, hoogwaardige mobiele breedband over het hele continent, van stedelijke centra tot landelijke gebieden. Azië-Pacific heeft al de flexibiliteit om de band te gebruiken voor mobiele diensten en Noord-Amerika onderneemt stappen om zichzelf in dezelfde positie te plaatsen. Europa dreigt de enige volgroeide mobiele en omroepmarkt te worden zonder deze flexibiliteit.

“De GSMA is van mening dat een deel van de gratis traditionele uitzendingen in de toekomst essentieel zal blijven en moet worden beschermd, maar het is in het belang van zowel mobiele als omroepaanbieders dat er meer flexibiliteit is in de manier waarop het UHF-spectrum wordt gebruikt in om aan de behoeften van de consument te voldoen.

“De GSMA wil graag constructief samenwerken met de omroepindustrie om een ​​oplossing te ontwikkelen die langetermijngaranties biedt voor de toekomst van digitale terrestrische tv, terwijl het ook de mogelijkheid biedt om een ​​deel van de sub-700MHz-band te gebruiken voor mobiele diensten. . Dit zal gemoedsrust bieden aan Europese landen die afhankelijk zijn van terrestrische omroepdiensten en een robuuste toekomst verzekeren voor de mobiele en omroepdiensten in de regio.

“De GSMA beveelt met name aan dat de raadpleging van de Europese Commissie:

· Steun de verzoeken van de lidstaten om vrijgave van de 700MHz-band, bij voorkeur tussen 2018 en 2020 en mogelijk eerder;

advertentie

· Vermijd het uitstellen van een herziening van de sub-700MHz-band tot 2025 aangezien de mobiele en omroepmarkten te snel evolueren (het zou niet later dan 2020 moeten zijn);

· Ondersteuning van een co-primaire toewijzing van mobiele en uitzendingen in de sub-700MHz-band tijdens de Wereldradiocommunicatieconferentie 2015, zodat de lidstaten de flexibiliteit hebben om te plannen hoe ze, indien zij dat wensen, de band voor zowel mobiel als uitzendingen zullen gebruiken.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending