Verbind je met ons

Conflicten

S&D's: 'Nee tegen junkjobs, ja tegen belastingrechtvaardigheid'

DELEN:

gepubliceerd

on

staking-CST-042513-07.JPGVandaag (15 april) demonstreren werknemers van McDonald's en andere fastfoodwerkers over de hele wereld om hun recht op fatsoenlijke arbeidsomstandigheden te verdedigen.

In Brussel bundelden S&D-leden hun krachten met vakbonden, waaronder EPSU (European Federation of Public Service Union) om de EU op te roepen leefbare lonen te steunen en onderzoek te doen naar het loonbeleid en de lage belastingbetalingen in deze sector. Zij steunden de campagne #Fightfor15.

Het Duitse EP-lid Jutta Steinruck, woordvoerder van de S&D-Fractie voor werkgelegenheid en sociale zaken, verklaarde:

“Companies like McDonald’s are amongst the largest employers of the world. But their business practices often include an unholy alliance of very low wages and very low tax payments. As social dumping and precarious working conditions are not limited to the fast food sector, we as the S&D Group are fighting for sustainable jobs in all domains.”

“De EU beschikt over instrumenten om slecht bedrijfsgedrag te onderzoeken en over middelen om sociale verantwoordelijkheid te bevorderen. Het is de hoogste tijd dat de Commissie ze gebruikt.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending