Verbind je met ons

Economie

EU-VS handel deal: 14 EP-commissies aan het woord

DELEN:

gepubliceerd

on

NGE-1020502639 - © - CHROMORANGE / OhdeThe European Parliament is working on its position on the EU-US trade deal known as the Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP). The international trade committee is responsible for drafting the Parliament’s recommendations; however 13 other EP committees will contribute with their opinions. MEPs are due to debate and vote on the EP’s position before summer.

Het handelsakkoord, waarover nog wordt onderhandeld, kan pas in werking treden als het is goedgekeurd door zowel de Raad als het Europees Parlement. Europarlementsleden hebben al gewaarschuwd dat ze de overeenkomst koste wat het kost niet zullen goedkeuren en dat ze zaken als voedselnormen nauwlettend zullen bekijken.

De Internationale Handelscommissie is verantwoordelijk voor het opstellen van het standpunt van het Parlement op basis van: rapport van Bernd Lange, een Duits lid van de S&D-fractie. De eindstemming vindt echter pas plaats nadat de overige 14 betrokken commissies hun mening hebben gegeven.

The  international trade committee discussed on 13 April  the 898 amendments to Lange’s report that have been submitted. The vote on the report is expected by the end of May. During the meeting, Lange said: “It is absolutely essential for me to obtain a large majority to express our position against the Commission.”

Deze week stemmen de zes overige commissies over hun advies. Het is dan aan de Internationale Handelscommissie om over haar rapport te stemmen, waarna alle leden van het Europees Parlement erover kunnen stemmen tijdens een plenaire vergadering.

Stand van zaken

Aangenomen adviezen:

advertentie

Meningen waarover deze week gestemd zal worden:

Aanvankelijk waren er veertien EP-commissies die hun expertise deelden met de internationale handelscommissie. De transportcommissie besloot echter niet deel te nemen. EP-leden hebben nog steeds de kans om amendementen in te dienen voordat de plenaire stemming plaatsvindt.

Voor meer informatie:

 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending