Verbind je met ons

EU

Universiteitsleiders komen bijeen om de impact van onderzoek op de samenleving te bespreken

DELEN:

gepubliceerd

on

Rolf TarachOngeveer 400 universiteitsleiders en vertegenwoordigers van de Europese hogeronderwijssector zullen bijeenkomen Donderdag 16 en vrijdag 17 april 2015 de Jaarlijkse conferentie van de European University Association (EUA). De conferentie – getiteld “European Universities in Research and Innovation: People, Policies and Partnerships” – zal de rol van onderzoek en innovatie en hun impact op de samenleving onderzoeken.

Op donderdag (17 april) De Algemene Vergadering van de Vereniging, die aan de Conferentie zal voorafgaan, zal een nieuwe president en vijf nieuwe bestuursleden kiezen. Professor Rolf Tarach, de enige kandidaat die zich kandidaat zal stellen voor EUA-president, zal naar verwachting professor opvolgen Maria Helena Nazaré als de vijfde president van EUA.

Een postersessie over ‘De bijdrage van universitair onderzoek aan de samenleving’ zal voorbeelden laten zien van hoe universitaire onderzoeksresultaten hebben bijgedragen aan de vooruitgang van de technologie en de samenleving als geheel, variërend van technologieën die leiden tot verbeteringen in de gezondheid en het welzijn, tot een beter begrip van klimaat- en weervoorspellingen en alternatieve energiebronnen.

De conferentie Hot Topic zal zich richten op energieonderzoek en -onderwijs via EUA's nieuwe project 'UNI-SET', dat tot doel heeft de onderzoeks-, innovatie- en onderwijscapaciteiten van Europese universiteiten op energiegebied te mobiliseren.

Bevestigde sprekers zijn onder meer: ​​leiders van universiteiten uit Europa en de VS; vertegenwoordigers van wetenschappelijke organisaties en vertegenwoordigers van de Europese instellingen, waaronder Carlos Moedas, commissaris voor Onderzoek, Wetenschap en Innovatie.

Lesley Wilson, secretaris-generaal van EUA zei:

“Het vermogen van Europese universiteiten om nieuwe kennis op alle onderzoeksgebieden te genereren en innovatie te bevorderen is groter dan ooit tevoren.

advertentie

“Overheden en de samenleving als geheel hebben steeds hogere verwachtingen van de toepasbaarheid van onderzoeksresultaten om grote maatschappelijke uitdagingen te helpen oplossen. De jaarlijkse conferentie van EUA 2015 zal zowel ingaan op nieuwe mogelijkheden voor universiteiten om hun onderzoekscapaciteit en impact in de samenleving te vergroten, als op de uitdagingen en druk waarmee universiteiten worden geconfronteerd bij het leveren van uitstekende onderzoeksresultaten en onderwijsprogramma's”.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending