Verbind je met ons

Economie

Handelsovereenkomst EU-VS: commissies van het Europees Parlement aan het woord

DELEN:

gepubliceerd

on

TTIP(1)The European Parliament is working on its position on the EU-US trade deal known as the Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP). The international trade committee is responsible for drafting the Parliament’s recommendations; however 14 other EP committees will contribute with their opinions. MEPs are due to debate and vote on the European Parliemanet’s position before summer.

Het handelsakkoord, waarover nog wordt onderhandeld, kan pas in werking treden als het is goedgekeurd door zowel de Raad als het Europees Parlement. Europarlementsleden hebben al gewaarschuwd dat ze de overeenkomst koste wat het kost niet zullen goedkeuren en dat ze zaken als voedselnormen nauwlettend zullen bekijken.

The international trade committee is responsible for drafting the Parliament’s position based on a rapport van Bernd Lange, een Duits lid van de S&D-fractie. De eindstemming vindt echter pas plaats nadat de overige 14 betrokken commissies hun mening hebben gegeven.

Stand van zaken

Eén advies aangenomen:

Vier adviezen waarover deze week wordt gestemd:

Negen adviezen waarover de komende weken zal worden gestemd:

advertentie

Meer informatie

Meer informatie vindt u op ons TTIP-topverhaal.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending