Verbind je met ons

China

Wettelijke herzieningen geven alle Chinese burgers dezelfde rechten

DELEN:

gepubliceerd

on

3In maart 15 jaar geleden werd de wetgevingswet van de Volksrepubliek China aangenomen tijdens de derde zitting van de Volksrepubliek China. 9th Nationaal Volkscongres (NPC). Vijftien jaar later werden ontwerpwijzigingen op de law is besproken tijdens de derde sessie van de 12th NPC. De afgelopen jaren is een aantal basiswetten die betrekking hebben op de algehele economische en sociale ontwikkeling van China en op de fundamentele rechten van burgers gemaakt, herzien en hebben een diepgaande invloed op onze samenleving gecreëerd.

Volgens de wetgevingswet heeft de NPC de bevoegdheid om basiswetten uit te vaardigen en te wijzigen met betrekking tot strafbare feiten, burgerlijke zaken, sorganen en andere zaken.

De Chinese grondwet uit 1982 werd in maart 2004 voor de vierde keer gewijzigd Srespect en garanties mensenrechten' is ingevoegd Cvoor het eerst tot stand gebracht, wat weerspiegelt dat het bewustzijn van de bescherming van de mensenrechten begon te groeien toen onze economische en sociale ontwikkeling een bepaald stadium inging. Het legde ook de meest solide basis voor de bescherming van alle rechten van burgers, inclusief de bescherming van het eigendom van privé-eigendom,', zegt Han Deyun, uitvoerend partner van advocatenkantoor Chongqing Suotong.

De eigendomswet werd goedgekeurd tijdens de vijfde zitting van de 10th NPC in maart 2007. Het duurde dertien jaar en acht evaluaties, vanaf het ter sprake brengen van het idee tot aan de officiële goedkeuring van de wet. Het vestigde ook een record in de geschiedenis van de Chinese wetgeving. Deze eigenschap Law heeft gedetailleerde regels opgesteld over het eigendom van niet alleen bergen, grasland, rivieren, meren, zeeën en ondergrondse mineralen, maar ook parkeerplaatsen voor woningen, liften, water- en elektriciteitsleidingen.

De wet op de vennootschapsbelasting werd ook aangenomen tijdens de vijfde zitting van de 10th NPC in maart 2007. Volgens de wet kunnen de onderzoeks- en ontwikkelingskosten die een onderneming maakt voor de ontwikkeling van nieuwe technologie, nieuwe producten en nieuwe toepassingen worden berekend en afgetrokken van het belastbare inkomen.

Wan Lianbu, voorzitter van Kingenta Group, zei dat “onze dochteronderneming, Heze Kingenta Ecological Engineering Group Co., Ltd, een begunstigde van de wet is. De inkomstenbelasting van het bedrijf werd geheven tegen een preferentieel tarief van 15 procent. Het vermogen van het bedrijf tot onafhankelijke innovatie werd enorm aangemoedigd.”

In maart 2010, de dvlot aTijdens de derde zitting van de 11 werden wijzigingen aan de kieswet aangenomenth NPC. “Dezelfde bevolkingsratio in stedelijke en landelijke gebieden ten opzichte van het kiezen van NPC-afgevaardigden, het gelijke recht van alle burgers om te stemmen, werd voor de allereerste keer na het amendement gerealiseerd”, zegt Zhu Zhengxu, eenn NPC plaatsvervangend en vice-president van de volksrechtbank in de provincie Baofeng, provincie Henan. Sinds de hervorming en opening-up bewegingDe kieswet heeft vijf belangrijke wijzigingen ondergaan, wat blijkted dat het land groot belang hecht aan de politieke rechten van zijn burgers.

advertentie

Op 14 maart 2012 werd de gewijzigde wet op het strafprocesrecht aangenomen tijdens de vijfde zitting van de 11th NPC. De nieuwe wet verbeterde de wettelijke rechten van verdachten en beklaagden van misdrijven, legde meer beperkingen op aan de machtsuitoefening, ontwikkelde het systeem voor het elimineren van illegaal bewijsmateriaal, versterkte de rechtsbijstand en zette een nationaal hulpprogramma voor de slachtoffers op.

“Deze regelgeving is de belichaming van de wetten ter bescherming van de mensenrechten in onze samenleving Constitutie, waaruit bleek dat de Chinese regering zorgt voor een eerlijke en efficiënte aanval op de misdaad en tegelijkertijd de mensenrechten beschermt, om gerechtelijke vervolgingen en perversies van de rechtsgang te voorkomen”, zegt Zhou Guangquan, een professor aan de Tsinghua Universiteit. (Volksdagblad)

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending