Verbind je met ons

Economie

Trade in Services Agreement: 'Het mandaat toont aan dat onze hoge normen in openbare dienstverlening zullen worden gehandhaafd'

DELEN:

gepubliceerd

on

Cecilia Malmstrom, lid van de Europese Commissie belast met Binnenlandse Zaken, en Bernard Cazeneuve, Franse minister van Binnenlandse Zaken persconferentieGisteren (10 maart) heeft de Raad van de EU de onderhandelingsrichtsnoeren voor een plurilaterale Trade in Services Agreement (TiSA) gepubliceerd.

Commissaris voor Handel Cecilia Malmström merkte op: 'Ik ben blij dat de regeringen van de EU hebben ingestemd met mijn voorstel om het onderhandelingsmandaat van de TiSA openbaar te maken. Dit is de zoveelste stap in ons streven om de transparantie in de handelsbesprekingen van de EU te verbeteren. Burgers zullen met eigen ogen kunnen zien dat de EU tijdens de TiSA-onderhandelingen de openbare diensten beschermt, het recht behoudt om op alle bestuursniveaus toezicht te houden en ervoor zorgt dat we de hoogste normen kunnen handhaven. Deze overeenkomst is belangrijk voor ons allemaal, omdat de EU 's werelds grootste exporteur van diensten is, met tientallen miljoenen banen in de sector in heel Europa. Wij streven ernaar het voor EU-bedrijven gemakkelijker te maken om diensten te exporteren die zullen bijdragen aan de groei en de werkgelegenheid hier in de EU.'

In het specifieke geval van TiSA heeft de Europese Commissie geconcludeerd dat de publicatie van het mandaat de onderhandelingspositie van de EU niet ondermijnt en haar belangen met betrekking tot onze internationale betrekkingen niet schaadt. Integendeel, commissaris Malmström riep op tot publicatie van het mandaat en merkte op dat de publicatie past in het WTO-kader voor transparantie en het standpunt van de EU bevestigt om TiSA te integreren in het multilaterale WTO-systeem.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending