Verbind je met ons

Bankieren

Europarlementsleden stemmen om fondsen te kanaliseren naar Europese langetermijninvesteringen

DELEN:

gepubliceerd

on

1ERE ASSISE DE LA CONSOMMATIONHet Parlement heeft de regels aangenomen om tegemoet te komen aan de huidige terughoudendheid van banken om leningen te verstrekken aan kleine bedrijven of onderzoeksprojecten met een open einde, door Europese langetermijninvesteringsfondsen (ELTIF’s) op te richten die de reële economie en de samenleving ten goede moeten komen door niet-bancaire fondsen naar langetermijninvesteringen te kanaliseren. projecten om infrastructuur, intellectueel eigendom of onderzoeksresultaten op te leveren, op dinsdag (10 maart). 

“Ik ben erg blij om vandaag een efficiënt nieuw instrument te lanceren dat niet alleen een grote impuls zal geven aan de financiering van langetermijninvesteringen, zoals gesteund door president Junckers plan, maar zal ook helpen bij het opbouwen van de Capital Markets Union. De investeringskloof en de financiële crisis stellen ons voor de uitdaging om de lastige vergelijking van het maximaliseren van de economische groei, het vergroten van de financiële stabiliteit, het wegnemen van barrières voor grensoverschrijdende investeringen, het garanderen van consumentenbescherming en het tegelijkertijd vergroten van de concurrentie op te lossen.”, aldus Alain Lamassoure (foto) (EVP, FR), het leidende EP-lid voor het dossier.

De gewijzigde verordening werd goedgekeurd met 546 stemmen voor en 93 tegen, bij 28 onthoudingen.

Doelstellingen en structuur van ELTIF's

ELTIF's zijn vehikels die zijn ontworpen om niet-bancaire investeringen in de reële economie in heel Europa te stimuleren. Ze zullen pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen, professionele en zelfs particuliere beleggers die op lange termijn ten minste 10 euro willen investeren in een of meer ELTIF's helpen geld te steken in projecten in hun eigen land of elders, op voorwaarde dat deze projecten de economie van de EU ten goede komen. : of het nu gaat om infrastructuur, machines of uitrusting, onderwijs, onderzoek of het bevorderen van de groei van kleine en middelgrote ondernemingen (KMO's).

De beleggingsfondsen van ELTIF's zullen een vergunning moeten aanvragen, een gereguleerde structuur moeten hebben en uniforme regels moeten hanteren om te garanderen dat zij stabiele rendementen op de lange termijn bieden. Het Parlement heeft bepalingen ingevoerd om ervoor te zorgen dat zij niet in speculatieve activa worden belegd en dat kleine beleggers die er geld in steken naar behoren worden geïnformeerd en beschermd.

Uitweg voor particuliere beleggers

advertentie

ELTIF-beleggers zullen een langetermijnverbintenis moeten aangaan, aangezien zij hun geld niet gemakkelijk zullen kunnen opnemen. Om met name particuliere beleggers te beschermen, kwamen de onderhandelaars echter 'aflossingsregels' overeen die een ELTIF mogelijk zouden maken die over voldoende liquide activa beschikt om het geld van een belegger op verzoek van de belegger terug te geven.

Volgende stappen

Nadat de voltallige Kamer over deze regels heeft gestemd, die al informeel zijn goedgekeurd door de lidstaten, moeten de regels officieel worden bekrachtigd door de Raad en moeten ze zes maanden na hun inwerkingtreding van toepassing zijn.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending