Verbind je met ons

China

Interview met EU-delegatie naar China

DELEN:

gepubliceerd

on

China en EUHans Dietmar SCHWEISGUThoofd van de EU-delegatie in China:

“Ik ben onder de indruk van de vastberadenheid van China om alomvattende hervormingen en openheid te verdiepen.”

“Over het algemeen heeft het Europese publiek een zeer positief beeld van China en bewondert het zijn prestaties. Ik denk dat ze de afgelopen 35 jaar over het algemeen bewondering hebben getoond voor China als een oude beschaving met een geweldige geschiedenis, een geweldige plek om te bezoeken. Het is al jaren een zeer populaire toeristische bestemming.

“China moet zich niet al te veel zorgen maken over een beetje kritiek, het is sterk genoeg om dat te kunnen verdragen.

“Persoonlijk ben ik optimistisch over de toekomst van China om de volgende reden. Ik geloof dat China niet zomaar kan blijven groeien zoals het de afgelopen 35 jaar heeft gedaan; er moet een verandering in het economische model komen, omdat China zo snel is gestegen dat het nu de toestand van een middeninkomensland heeft bereikt. , en er zijn nog steeds problemen met betrekking tot de inkomensverdeling en de welvaartskloof.

“Veel mensen, waaronder ikzelf, zijn behoorlijk onder de indruk van de beslissing die in de 3 is genomenrd Plenum van de 18th Centraal Comité van de CPC in 2013, over de vastberadenheid om alomvattende hervormingen te verdiepen en open te stellen. Als dit goed wordt gedaan, zal dat ook gebeuren traag De groei van China zal afnemen, maar ik denk dat het de economie op de lange termijn sterker en duurzamer zal maken.” (Volksdagblad)

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending