Verbind je met ons

Ebola

Liberiaanse president: 'Over tien jaar willen we dat de helft van alle presidenten vrouw is'

DELEN:

gepubliceerd

on

Ellen Johnson SirleafDe Liberiaanse president Ellen Johnson Sirleaf (foto) riep op tot meer onderwijs voor meisjes en schetste haar plannen om haar land tegen 15 april ebolavrij te maken in een interview ter gelegenheid van haar bezoek aan het parlement. Op 4 maart ontmoette Johnson Sirleaf EP-voorzitter Martin Schulz en nam hij ook deel aan een bijeenkomst in verband met de Paritaire Parlementaire Vergadering ACS-EU. Ze vond ook tijd om ons te vertellen over de strijd van haar land tegen Ebola en haar boodschap voor de Internationale Vrouwendag van dit jaar.

Wat is de huidige situatie met betrekking tot ebola in Liberia?

Vandaag zijn er al zeven tot tien dagen geen nieuwe gevallen meer geweest. Wij zijn van mening dat wij de nodige maatregelen hebben genomen. Maar we weten ook dat we niet zelfgenoegzaam kunnen zijn en dat Liberia pas volledig vrij is van Ebola als de andere twee getroffen landen een vergelijkbaar succes hebben en we erin zijn geslaagd het aantal gevallen tot nul terug te brengen. Wij hopen dit binnen zestig dagen te realiseren. Ons doel is 15 april.

Daarnaast gaan we economisch herstel in ons regionale programma opnemen, omdat al onze economieën door Ebola zijn getroffen. Deze programma's zullen niet alleen betrekking hebben op de opbouw van ons gezondheidszorgsysteem, maar ook op onze infrastructuur, onderwijs en landbouw. De particuliere sector zal een belangrijke doelstelling van ons economisch herstel worden.

Dit weekend vieren we Internationale Vrouwendag en het belangrijkste onderwerp van het Parlement dit jaar is het versterken van vrouwen en meisjes door middel van onderwijs. Wat is uw mening hierover als vrouw en als president van Liberia?

Ik ben een groot voorstander van onderwijs voor meisjes. Toen ik in januari mijn boodschap aan ons parlement gaf, zei ik dat de regering een beleid gaat formuleren dat al onze meisjes gratis onderwijs zal geven op de middelbare school, omdat het altijd een probleem is om meisjes in het onderwijs te houden buiten de middelbare school. Als onderdeel van de viering van Internationale Vrouwendag zal ik oproepen tot meer steun voor onderwijs voor meisjes en ik geloof dat mijn eigen ervaring een goed voorbeeld is.

Hoeveel vrouwelijke presidenten zou u de komende jaren nog meer willen zien?

advertentie

Als we er volgend jaar twee of drie kunnen krijgen, zou ik blij zijn. Maar over tien jaar willen we dat de helft van alle presidenten ter wereld vrouw is.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending