Verbind je met ons

Energie

Martin Schulz over de energie-unie

DELEN:

gepubliceerd

on

Schulz“Energie stond centraal bij de oprichting van het Europese project in de jaren vijftig. Nu, in de nasleep van de crisis, zou het opnieuw een impuls moeten geven aan een sterker Europa.

De voorzitter van de Europese Commissie had gelijk toen hij de energie-unie tot een van zijn topprioriteiten maakte, en ik ben blij dat deze door zijn investeringsplan zal worden ondersteund. De vijf dimensies en vijftien acties die vandaag in het Europees Parlement zijn geschetst, hebben betrekking op kwesties waarmee de Europese Unie al jaren worstelt. Dit is het juiste moment om op Europees, nationaal, regionaal en lokaal niveau samen te werken om de energie-unie werkelijkheid te maken.

De huidige gebeurtenissen helpen alleen maar de urgentie voor Europa om zijn energiezekerheid te vergroten, zijn diversificatie van hulpbronnen, en de noodzaak om een ​​gefragmenteerde markt te verenigen en met een sterkere stem te spreken in de energie- en handelsbesprekingen met derde landen. Dit is logisch vanuit politiek, veiligheids- en economisch perspectief.

De energie-unie is zelfs nog noodzakelijker en urgenter in de aanloop naar de klimaatconferentie van Parijs in december. We moeten met een geloofwaardig mandaat naar Parijs gaan, waaruit blijkt dat onze energie-unie daadwerkelijk resulteert in een duurzamere, veiligere en meer concurrerende economie.

Het Europees Parlement zal nu de voorstellen van de Commissie bekijken, onderzoeken, waar nodig verbeteren en in wetgeving omzetten. Laten we aan de slag gaan om van de energie-unie een succes te maken.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending