Verbind je met ons

EU

Oekraïne proeftuin voor het Russische leger

DELEN:

gepubliceerd

on

Goedgekeurd voor vrijgave door Joint Staff Public AffairsOperations in eastern Ukraine provide an ideal opportunity for Russia to measure the success of its military transformation – and assess how its forces might fare against modern Western armies.

When Russia last went to war, in Georgia in 2008, it looked like an easy victory. But Russia’s generals were deeply concerned at how badly their forces performed in some key areas of modern warfare. Since then, Russia has been intensively reorganizing, rearming, reequipping and retraining its forces in order to deal with those deficiencies, and to try and close the capability gap with modern Western armies.

Nu dat werk nog steeds aan de gang is, heeft Rusland de kans om enkele van zijn nieuwe systemen en capaciteiten onder gevechtsomstandigheden uit te proberen. Hoewel een groot deel van de Russische hardware die in Oekraïne wordt ingezet niet nieuw is, en sommige systemen slecht te vergelijken zijn met westerse equivalenten, vertegenwoordigen ze nog steeds belangrijke ontwikkelingen in de Russische capaciteiten.

Twee belangrijke voorbeelden zijn het gebruik van UAV's – drones – voor surveillance en targeting, en het gebruik van elektronische oorlogsvoering (EW). Beide werden in 2008 geïdentificeerd als zwakke punten in de Russische strijdkrachten, en beide zijn sindsdien intensief ontwikkeld. Nu worden ze wijdverbreid gebruikt in Oost-Oekraïne; De Oekraïense strijdkrachten hebben niet hetzelfde intensieve moderniseringsproces doorlopen en zijn sterk in het nadeel als ze te maken krijgen met nieuwere uitrusting die door Rusland wordt geleverd.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending