Israël roept Franse ambassadeur na Parijs-stem in het voordeel van de Palestijnse resolutie uiting 'teleurstelling'

UNEndIsraelOccuption100414Israël op vrijdag (2 januari) riep de Franse ambassadeur op de steun van zijn land deze week voor een mislukte Palestijnse poging om een ​​resolutie van de Verenigde Naties opgeroepen tot een volledige Israëlische terugtrekking naar de pre-1967 lijnen door 2013 passeren, formeel uiting haar "diepe teleurstelling" .

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van de directeur-generaal Aviv Shir en ambassadeur Patrick Maisonnave zei dat de enige manier om vooruitgang te boeken op het diplomatieke spoor met de Palestijnen was door middel van rechtstreekse onderhandelingen en niet via unilaterale acties of declarations.France was een van de acht landen die steun van de Palestijnse bod in de Veiligheidsraad, een bod dat één stem plotseling van de negen benodigde viel te passeren, en die vervolgens een Amerikaanse veto zou hebben geleid.

De VS, samen met Australië, stemden tegen en vijf andere landen - Rwanda, Nigeria, Zuid-Korea, Groot-Brittannië en Litouwen - abstained.The beslissing om Maisonnave roepen naar Jeruzalem om een ​​formeel protest gelede zowel de verrassing en frustratie in Jeruzalem bij de uitgifte Franse stem. Frankrijk was ook het werken aan een oplossing voor de Veiligheidsraad, die tot stand te brengen - maar niet naar Israël smaak - was meer gematigd in zijn taal dan de Palestijnse resolutie die werd gezet forward.During de bijeenkomst in het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken, de Franse ambassadeur zei dat de internationale gemeenschap is eensgezind over de noodzaak om de diplomatieke impasse en de gevaarlijke toestand quo.According breken om hem, Frankrijk gestemd zoals zij heeft gedaan met het oog op de zijkanten terug naar de onderhandelingstafel te moedigen.

Maisonnave zei ook dat Frankrijk het niet eens met een aantal onderdelen in de Palestijnse resolutie en daarom probeerde zijn eigen ontwerp te formuleren. Hij merkte op dat de stemming niet was gericht tegen Israël, maar een poging om verdere eenzijdige stappen die extremisten aan beide kanten zou versterken voorkomen. "Dat is precies wat er gebeurde na de Veiligheidsraad verwierp het voorstel en de Palestijnen ging naar Den Haag," zei de ambassadeur.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Conflicten, Gazastrook, Hamas, Israël, Palestijnse Autoriteit (PA), Wereld

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *